Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Semakan Keputusan SPM 2012 | Cerita Kejayaan 9A+ Sebagai Motivasi

As-salam,

Kejayaan tidak datang bergolek Tentu ada susah, senang, kepayahan dan airmata yang pernah menitis demi menggenggam kejayaan tersebut. Betulkah? Berikut adalah cerita motivasi yang patut kita contohi...Untuk semakan nkeputusan secara SMS atau online, rujuk artikel ini:

http://www.aynoranur.com/2013/02/semakan-keputusan-sijil-pelajaran.html

CYBERJAYA: "Saya hadiahkan keputusan cemerlang ini istimewa untuk ibu saya." Itulah kata-kata pertama yang keluar daripada calon SPM, Asma Amirah Baharudin yang memperoleh keputusan cemerlang 9A+.

Beliau yang berasal dari Nilai itu berkata, kejayaan yang diraihnya adalah berkat doa serta dorongan berterusan dari ibunya yang tidak pernah serik untuk membesarkan beliau dalam keluarga yang serba kekurangan.

Ibunya, Zuraidah Bahri, berkata walaupun bekerja sebagai tukang cuci di sebuah pejabat swasta, masa dan wang ringgit yang diperolehi banyak dihabiskan untuk masa depan anak-anak.

"Dengan anak jangan sesekali berkira. Biar kita kurang serba serbi tetapi ilmu untuk anak-anak itulah yang paling penting," katanya ketika ditemui BH Online pada Majlis Pengumuman, Penyampaian Keputusan dan Tinjauan SPM 2012 di Sekolah Seri Puteri di sini, sebentar tadi.

Sementara itu, calon cemerlang SPM, Fathin Kamaruzzaman, 18, berkata untuk memperoleh keputusan cemerlang, jangan sesekali mengulang kaji pada saat akhir dan melawan kata-kata guru.

"Selain itu, kita juga jangan terputus hubungan dengan Allah SWT kerana dengan izinNya, apa yang kita hajati, InsyaAllah akan dimakbulkan," katanya yang turut memperoleh 9A+. 

** Sumber

Semoga kejayaan akan terus mengiringi kehidupan adik Fathin...

Selamat membaca, happy reading!

Read More ....


Post a Comment

6 Comments

 1. terkenang jap suasana masa amik result SPM....

  ReplyDelete
 2. Tahniah buat mereka berdua. Sememangnya ibu bapa perlu berkorban kerana perjalanan anak2 masih jauh..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya setuju. kedua-duanya saling memerlukan.

   Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close