Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Sinopsis Drama Korea The Thorn Birds

Sinopsis Drama Korea The Thorn Birds - Drama korea The Thorn Birds adalah siaran ulangan di saluran KBS Astro 391/392, kerana saya pernah menontonnya pada tahun 2011 (kalau tak silap). Bagi saya ia sebuah drama berkisarkan kehidupan bintang filem yang bermula daripada bawah dan tidak pernah lupa daratan.

Ia sebuah kisah kehidupan keluarga yang bercerai berai.

Sinopsis Drama Korea Thorn Birds    
Seo Jung-Eun (Han Hye-Jin) bekerja sebagai pelakon tambahan tetapi menyimpan impian untuk menjadi bintang terkenal suatu hari nanti. Seo Jung-Eun dibesarkan di rumah anak yatim dan tidak tahu siapa ibu bapanya yang sebenar dan dimana mereka berada. Beliau berharap untuk mencari ibu kandungnya jika berjaya menjadi bintang.

Manakala, Lee Young-Jo (Joo Sang-Wook) adalah dari keluarga kaya dan terkenal, tetapi dia melepaskan segala kekayaan menjadi waris kekayaan keluarga tersebut dan memilih untuk memulakan perniagaan sendiri. 

Seo Jung-Eun dan Han Yu-Kyung (Kim Min-Jung) suka kepada Lee Young-Jo. Sementara itu, Choi Kang-Woo (Seo Do-Yeong) ialah seorang pengarah filem yang suka kepada Seo Jung-Eun.

Info Drama Korea The Thorn Birds

Pengarah: Kim Jong-Chang
Penulis: Lee Sun-Hee
Saluran Penyiar: KBS2
Episode: 20
Waktu Siaran: Wed. & Thu. 10:10 malam


Selamat menonton!

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close