Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Drama Korea & Sinopsis Prime Minister & I

Drama Korea & Sinopsis Prime Minister & I - Drama Korea ini agak menarik juga dan memaparkan kisah seorang perdana menteri yang telah kehilangan isiterinya dalam membesarkan tiga orang anak-anaknya yang sedang meningkat remaja.

Bagi peminat Yoona dari Girls Generation ini pastinya tidak melepaskan peluang menonton lakonan hebat Yoona yang sebelum ini terkenal dengan kelincahannya di pentas nyanyian.


Drama Korea & Sinopsis Prime Minister & I


Perdana Menteri Kwon Yool (Lee Beom-Soo) sangat berdedikasi dalam kerjanya tetapi dalam masa yang sama bertungkus lumus membesarkan tiga orang anaknya yang sedang meningkat remaja. Isterinya telah meninggal dunia. PM Kwon sentiasa tegas dan menyimpan memori bersama isterinya hinggakan dia mengalami masalah untuk tidur.

Nam Da-Jung (Yoona) pula adalah seorang wartawan yang agak agresif dan rajin serta bercita-cita tinggi tetapi selalu terlepas berita-berita penting untuk syarikatnya. Namun begitu kehadiran Da-Jung dalam kehidupan PM Kwon Yool dan tiga anaknya umpama hadiah hari Krismas paling bernilai untuk mereka.

Pelbagai Insiden yang berlaku antara PM Kwon Yool dengan Da-Jung menyebabkan timbul perasaan suka kepada Da-Jung. Dalam masa yang sama Da-Jung terpaksa membuat rancangan untuk mengahwini PM demi menyelamatkan ayahnya yang sudah tidak lama untuk hidup.

Apakah rancangannya itu berjaya melembutkan hati PM Kwon yang agak dingin? Mampukah Da-Jung mengambil hati anak-anak PM Kwon? Dapatkan semua jawapan dari drama korea Prime Minister & I di saluran Astro 392/391 (KBS).

Info Drama Korea Prime Minister And I 

Drama: Prime Minister & I
Pengarah: Lee So-Yeon
Penulis: Kim Eun-Hee, Yoon Eun-Kyung
Network: KBS2
Episodes: 17
Tarikh tayangan: December 9, 2013 - February 4, 2014
Masa: Isnin & Selasa 09:55mlm


Selamat menonton drama korea ini yang agak lain daripada kebiasaan.

Read More ....


Post a Comment

3 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close