Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Cara Niat Puasa Ganti Bulan Ramadan

Niat Puasa Ganti Bulan Ramadan - Sudahkah anda mengganti puasa yang tertinggal di bulan Ramadan yang lepas? Jika belum, inilah masanya kita menggantikan puasa tersebut kerana masa semakin suntuk. Jangan gantikan puasa tersebut pada saat-saat akhir, bimbang kita terlupa, ataupun sakit dan tidak sempat menggantikan puasa yang ditinggalkan pada ramadan lepas. Puasa ganti bulan Ramadhan ini diharap dapat memberikan manfaat kepada pembaca blog ini dan menggantikan puasa yang tertinggal secepat mungkin. Tahulah.. zaman sekarang semua benda berlaku dengan pantas.. rasa macam baru raya tapi dah nak masuk bulan Ramadhan lagi.. cepatnya masa berlalu. Inilah tandanya kita sudah berada di akhir zaman.. 

Niat Puasa Ganti Bulan Ramadan

Niat Puasa Ganti Bulan Ramadan


Semoga perkongsian tentang niat puasa ganti bulan ramadan di atas dapat membantu kita semua yang sedikit alpa ataupun keliru untuk menggunakan niat puasa yang mana satu. Jika dilihat ada banyak versi niat puasa ganti ramadan ni, tetapi apa yang saya kongsikan di atas adalah niat puasa ganti bulan ramadan yang biasa saya amalkan untuk menggantikan puasa ramadan yang lepas.

Semoga bermanfaat.

Read More ....


Post a Comment

6 Comments

 1. thanks sharing ye...mmg dah kena patut puasa ganti nie..

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum aynora. perkongsian yang sangat berguna. terima kasih. sheila dah ganti puasa.. hehe alhamdullilah. selamat pagi, sheila singgah sambil menabung sini ~~~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alhamdulillah...nanti akak singgah blog awak ek..

   Delete
 3. alhamdulillah.. jom ganti puasa ! =D

  ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close