Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Doa Bahagia Pasangan Suami Isteri

Aynorablogs.com - Doa Bahagia Pasangan suami Isteri. Bahagia...sesuatu yang rapuh. Mudah hilang dan datang kembali. Bahagia hidup di dunia dan akhirat dah jadi impian asas setiap pasangan suami isteri. Namun bahagia bukan datang percuma. Ia memerlukan toleransi, jujur, tanggungjawab dan sebagainya.

Kehidupan yang bahagia bagi pasangan suami isteri adalah seperti cahaya yang menyinari seluruh rumah dan isinya. Bahagia suami isteri, insyaa Allah anak-anak dan ahli rumah pun ikut gembira. Hidup semakin tenang.


Doa Bahagia Pasangan Suami Isteri


Sebagai satu usaha mencari kebahagiaan pasangan suami isteri digalakkan mengamalkan doa bahagia suami isteri di bawah ini, yang saya kongsikan daripada Facebook.

Doa Bahagia Pasangan Suami Isteri
Doa Bahagia Suami Isteri - Sumber FB

Bagaimana caranya. Mudah saja. Selepas solat 5 waktu, suami sedekahkan al Fatihah kepada isteri satu (1) Kali. Dan isteri pun sedekahkan al Fatihah buat suami sebanyak satu (1) Kali juga.

Kemudian dibaca doa bahagia suami isteri daripada surah al Imran: ayat 31, dalam rumi seperti berikut:
"Qul inkuntum tuhibbuu nallah
Fattabi'uu-ni yuhbibkumullah
Wayaghfirlakum zunuubakum
Wallaahu ghofuu rurrahiim..

Maksudnya:

"Katakanlah Ya Muhammad! Jika kamu mengasihi Allah. Maka hendaklah kamu mengikuti aku, nescaya Allah mengasihi kamu dan mengampuni dosa kamu. Dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Semoga doa di atas dapat membantu kita menjadi pasangan bahagia, bukan sahaja di dunia tetapi akhirat terutamanya.

#sebarkan bahagia

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close