Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

7 Negara Bantu Padamkan Api Tetapi Api Terus Mengamuk Di Bumi Itu

7 Negara Bantu Padamkan Api Tetapi Api Terus Mengamuk Di Bumi Israel - Baca tajuk tu sama-sama kita mengucap Subhanallah. Doa orang yang dizalimi amat makbul. Tiada hijab. Sebab itu kita hidup di dunia ini fikirlah tentang perasaan orang lain juga. Bukannya melenyapkan hak orang lain untuk hidup.

Kejadian api membakar segenap sudut bumi Israel bukanlah perkara luar biasa kerana kita sendiri pun tahu balasan Allah terhadap segala kemungkaran akan di balas tunai samada di sini atau di akhirat nanti. Dalam dunia ni aje, macam-macam pembalasan kejahatan dan kezaliman sudah Allah tunjukkan. Janji Allah mana lagi yang nak didustakan?

Sesuatu yang menakjubkan, apabila Israel diamuk api marak menjulang dari segenap penjuru negara itu ( merampas?), negara yang dizalimi selama ini datang menghulur bantuan. Maha Suci Allah, betapa ditunjukkan kukuhnya iman & takwa penduduk Palestine. Semoga pertolongan Allah dan Malaikat Malaikatnya sentiasa bersama orang Palestine.

Sedutan laporan daripada mstar online,

KRISIS kebakaran yang melanda Israel ternyata menggembirakan ramai pihak terutamanya umat Islam yang menganggap bencana itu sebagai bala ke atas kekejaman rejim Zionis terhadap penduduk Palestin.

Tambah laporan tersebut,

Terbaharu, trend "Tel_Aviv_IsBurning” (Tel_Aviv Sedang Dibakar) dan “Israel_IsBurning" (Israel Sedang Dibakar) tersebar dan menjadi ikutan dalam laman sosial Twitter.

7 Negara Bantu Padamkan Api Tetapi Api Terus Mengamuk Di Bumi Israel


Bumi israel menjadi lautan api,  di kongsikan gambar-gambar dari koleksi facebook. ALLAHUAKBAR!!!


Gambar kawasan yang dijilat api di Israel. Api semakin marak dan air seperti berubah menjadi api. ALLAHUAKBAR!!!


Dalam laporan berita disebutkan 7 Negara bantu padamkan api namun api tambah mengamuk , air kini jadi bahan bakar.

#Israelhangus?

#sumber gambar FB Husnul Khatimah

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close