Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul

Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul. Siapa yang rajin memasak kat sini sila angkat tangan.., kalau rajin mesti anda pernah gunakan kiub maggi. Saya nak kongsikan cara yang betul guna kuib maggi ketika memasak.

Selama ni cara kita guna salah ke? Atau anda tak pernah guna kiub maggi? Saya ada guna tetapi jarang-jarang..., tetapi sejak saya tahu menyimpan stok kiub maggi ayam di rumah boleh memudahkan kerja-kerja memasak terutamanya ketika hendak menumis sayur, maka saya sering beli banyak-banyak untuk persediaan kecemasan.

Jadi, artikel ini adalah sebagai rujukan kepada diri sendiri jugak..hihi

Cara Memasak Menggunakan Perisa Kiub Maggi Dengan Betul

Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul

Kiub maggi memang mudahkan urusan memasak, menyedapkan makanan dan ringkas. Tetapi ada yang tidak tahu cara sebenar memasak gunakan kiub maggi tu...

Baiklah.

Jika anda nak masak guna perisa kiub maggi, guna kan sedikit sahaja kiub tersebut. Contohnya, jika nak goreng sayur, belah suku kiub maggi. Kemudian, basahkan dengan sedikit air terlebih dahulu supaya kiub maggi itu larut dalam air. Barulah masukkan dalam campuran sayur yang hendak di tumis.

Kalau anda biarkan ia berketul, kiub tersebut tidak larut dengan betul. Ini boleh menyebabkan sayur atau masakan tidak sekata rasanya.

Anda boleh cuba dengan masakan anda untuk nampak perbezannya.

Selamat mencuba cara memasak menggunakan perisa kiub maggi.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close