Header Ads

Tempat-Tempat Menarik Destinasi Pelancongan Dalam Negeri Johor


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Tempat-Tempat Menarik Destinasi Pelancongan Dalam Negeri Johor
Bagi anda yang suka melancong, ada banyak destinasi yang menarik dan unik yang boleh dilawati di dalam negara terutamanya dalam negeri masing-masing. Sekiranya anda adalah warga negeri Johor, ada banyak tempat menarik yang boleh dikunjungi dan ada juga tempat yang anda tak pernah dengar, anda boleh mula melawati kawasan tersebut. Ya la, sekarang ni kan tak boleh lagi nak ke luar negara kerana pandemik covid-19 masih belum pulih di seluruh dunia. Lagipun melancong di dalam negara amatlah mudah, tak perlu tukar wang asing dan makanan pun senang nak telan. Almaklum, negeri sendiri. Maka, melanconglah dalam negeri sendiri dulu kemudian barulah pergi negeri lain. Hehe..

Negeri Johor ada 10 daerah di dalamnya iaitu Johor Bahru, Kulai, Kota Tinggi, Pontian, Batu Pahat, Kluang, Segamat, Mersing, Muar, dan Tangkak.

Pilih lah mana-mana daerah yang anda hendak lawati dan rancang perjalanan anda dengan sebaiknya. Kenali daerah-daerah di negeri anda, kemudian boleh lah pula melawat negeri lain. Orang kata hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri. Hehe..

Tempat-Tempat Menarik Destinasi Pelancongan Dalam Negeri Johor



Sebagai rujukan dan kemudahan anda semua, saya senaraikan di bawah ini destinasi pelancongan yang menarik di dalam negeri Johor:

50 Tempat-Tempat Menarik Destinasi Pelancongan Dalam Negeri Johor

1. Legoland
2. Dataran Penggaram
3. Masjid Sultan Abu Bakar
4. Bangunan Sultan Ibrahim
5. Muzium Kota Tinggi
6. Taman Negara Endau-Rompin
7. Kuso Trick Art Gallery
8. Angry Birds Activity Park
9. Desaru Coast Adventure Waterpark
10. The Little Big Club
11. Austin Heights Water & Adventure Park
12. Sanrio Hello Kitty Town
13. Puteri Harbour Indoor Park
14. Kluang Coffee Powder Factory
15. Ayer Hitam
16. Johor Premium Outlet
17. Istana Bukit Serene
18. Taman Merdeka
19. Zenxin Organic Park
20. Gunung Lambak
21. Kota Tinggi Firefly Park
22. Air Terjun Gunung Ledang
23. Dinasour Alive Water Theme Park
24. Desaru Fruit Farm
25. UK Agro Resort
26. Taman Buaya Teluk Sengat
27. Ladang Burung Unta
28. Zoo Johor
29. Pulau Dayang
30. Pulau Pemanggil
31. Pulau Rawa
32. Bangunan Dato' Jaafar Muhammad
33. Muzium Nenas
34. Kulim Eco Trail Retreat
35. Gunung Ledang
36. Air Terjun Kota Tinggi
37. Danga Bay
38. Teluk Mahkota
39. Pantai Desaru 
40. Pantai Stulang Laut
41. Pulau Tinggi
42. Pulau Aur
43. Hutan Lipur Gunung Pulai
44. Pulau Besar
45. Pulau Kukup
46. Taman Awam Hutan Bandar
47. Bazar Karat
48. Muzium Warisan Tiong Hua
49. Muzium Nenas
50. Pantai Air Papan, Mersing
51. HOME SWEET HOME.. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Itulah antara destinasi pelancongan dalam negeri Johor yang boleh anda kunjungi bsrsama anak-anak dan keluarga tersayang. Jika anda ada tempat-tempat menarik yang ingin di kongsi, bolehlah tambah di bahagian komen di bawah. Saya akan update senarai ini dari semasa ke semasa.

Jaga diri, jaga kebersiham negeri kita. Kalau tidak kita, siapa lagi. 

2 comments:

  1. Tak pernah lagi pergi jalan-jalan makan angin dekat Johor.. Lokasi-lokasi ni boleh masuk list lepas ni

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.