Aynorablogs - Info Tepat Dengan Lifestyle Terkini

Promosi!!
Advertisement

Memperkenalkan 

Miracaps Apricot Seed  ®

"Produk ini diformulasikan untuk masalah   sendi, gout, lutut dan arthrithis   Tiada kesan sampingan kerana  mengandungi 100% ekstrak biji aprikot berkualiti tinggi dan berasaskan semulajadi, halal JAKIM, berdaftar dgn KKM  dan sentiasa diuji di makmal KKM sendiri."


"Dulu lutut lemah, nak jalan pon susah. Lepas amalkan Miracaps, lutut jadi kuat. Angkat beban berat pon steady ja!" Tuan Ideris, 60 tahun.


Tanam Cili Padi Depan Rumah

Tanam Cili Padi Depan Rumah. Tanam pun suka-suka je, tapi kalau dah rezeki tak ke mana. Dah dekat setahun kami makan hasil cili padi tanam sendiri, dan tak pernah putus-putus ia berbuah. Inilah nikmatnya bila berbudi pada tanah.

Tanam Cili Padi Depan Rumah

Lihatlah cili padi saya tu, gemuk bulat dan merah menyala. Setiap minggu saya akan petik supaya ia tak gugur ke tanah. Kalau nak masak, petik fresh je dari pokoknya.

Tanam Cili Padi Depan Rumah

Sebelum ni saya ada tanam 5 pokok cili berbagai jenis tetapi ada 3 pokok yang berhenti berbuah lepas berbuah kali pertama. Maka, saya buang dan ganti tanaman lain. Almaklum laman taman dan tanah saya tu hanya sekangkang kera.. hehe, mana yang tak sesuai, kena lah ganti pokok yang lain.

Tanam Cili Padi Depan Rumah

Insya Allah, jika kita rajin dan ada usaha, berbakti pada tanah tak pernah yang sia-sia. Tanam tanaman seperti sayur, herba dan buah-buahan yang sesuai akan jadi terapi dan manfaat kepada kita dan family.

Jom mulakan sekarang, kerana nak bercucuk tanam tak perlu kawasan tanah yang luas. Kita pun boleh bertanam di dalam pasu dan sebagainya.

Semoga berjaya!!

Disyorkan Untuk Anda:

Get this widget
#Penafian:❤:
Gambar, artikel ataupun video yang ada di dalam blog ini ada sesetengahnya yang diambil dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya di Contact Me. Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan persekitaran, pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

Post a Comment

0 Comments