Ulangtahun Pertama Blog aynoranur.com : Sejarah & Pencapaian

loading...
As-salam,

Pejam celik tak perasan pun blog aynoranur.com dah cecah 1 tahun umurnya. Masa dilancarkan dulu secara rasminya gunakan medium blogspot. Lepas sebulan cuba beli domain google pada harga USD10, bukan USD1000 yer...dan pada hari ini, terima SMS dari card credit vendor,

RM0.00 Your ....card ending XX-4985 usage at google for RM30.73 on 25/10/2012, 08:39. call us if you did not perform this trxn, TQ.


Dari snapshot kat atas tu, cuba korang tengok harga domain yang saya guna dengan google, cuma RM30.73 sahaja. Tak mahal kan, dan yang penting korang kena ada card credit.

Apa yang aynoranur.com dah capai setakat hari ini? Mari kita tengok, siapa yang kena...

1) Jumlah follower...

Jumlah follower bertambah sedikit demi sedikit sebab rajin ikut segmen dan support other blogger's segmen. Yang nak follow secara sukarela, millions thanks to you alls. Dan, kalau nak buat segmen, jemputlah saya...


2) Alexa Indeks


Pada bulan Julai 2012, traffik rank blog saya berada pada kedudukan 6,022,565 (juta) dan selepas 3 bulan korang lihatlah hasilnya. Bolehlah...tak lah jenuh nak kira sampai tak cukup digit kat calculator...(gurau aje maa...)

3) Pagerank


Ketika mula2 buat blog ini, saya ada try check my pagerank, yang orang dok hebohkan. Saya lihat PR saya 1/10. Saya tak nak. Saya ingat kalau PR saya 0 lagi bagus. Then baru2 ni blogger HanifIdrus ada tulis yang blog saya PR 2/10. Alamak, saya fikir makin teruk pagerank saya. Saya berusaha hingga sekarang PR saya tak turun2...iyalah, secara logik no 1 kan lebih baik dari no 2...

Alkisah rupanya, makin tinggi pagerank sesebuah blog, maka makin baguslah blog tu... begitu rupanya. T/kasih HanifIdrus sebab mengajar benda2 pelik dalam dunia blog nih...pompuan tak suka bab2 teknikal ni, kalau membebel dialah juara!! 


4) Pageviews


Blog aynoranur.com telah mencatat pageviews (from me myself + luvly visitor) setakat hari ini 34,040. Manakala jumlah entri sebanyak 280. Anggaran sehari 1 entri, hihi...pemalaskah? Atau tak ada mood? Ataupun blank sebab takdak idea...


Sekianlah entri sambutan ulangtahun aynoranur.com yang PERTAMA...

>Jangan boring baca entri mengarut ni yer...<

9 comments:

  1. happy anniversary ye..
    tahniah dah sampai ke tahap ini..=)

    ReplyDelete
  2. tahniah dan selamat hari raya aidiladha + hari jadi kepada blog ini.. ^_^

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. tq hanif, baca entri awak banyak improvekan saya

      Delete
  4. tapi kena tau jugak blog ni xboleh dibukak kalau domain tu di buang www didepan... cuba try... nk selesaikanya tgk sini http://www.zuhairifirdaus.com/2012/10/mengatasi-masalah-mydomaincom-tidak.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum awak. blog www.aynoranur.com dah takda ek? awak owner blog tu kan? saya baru dapat detect blog ni melalui google guna nama awak. ni beritahu sy akan update entri review blog awak next two weeks. minta maaf sangat lambat update. saya baru nak warm up berblogging semula. btw selamat berkenalan ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...iya betul Sheila. Blog aynoranur.com tak boleh renew domain. Terpaksalah tukar nama sikit. tapi nama aynora masih ada. Hihi..

      Thanks sebab masih ingat nak review blog ini.

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.