Senarai Kod Warna Untuk Blog Blogspot

As-salam,

Untuk mereka yang suka tukar-tukar warna background, font (tulisan) dan gaya, disini saya kongsikan kod warna-warna yang sering digunakan untuk ubahsuai blog masing-masing. Dan korang juga boleh lawat website ini untuk lebih pilihan dan keterangan lanjut.

Pastikan tambah simbol # pada setiap awal kod warna kerana ia adalah kod HTML yang mewakili kod warna. Selain itu, kod warna juga boleh digantikan dengan nama warna itu sendiri seperti 'red', 'green', 'yellow' dan sebagainya. Bila guna nama warna tak perlulah letak simbol # didepannya.


Berikut adalah warna-warna utama yang selalu kita guna:






Kepada blogger baru yang kurang mahir dengan kod warna, artikel ini boleh dijadikan panduan. Selamat melakukan ubahsuai warna pada blog anda! 

5 comments:

  1. Waalaikumussalam cik puan Aynora.

    Saya masih belum begitu mahir dengan kod warna. Senarai di atas amat membantu. Saya akan "bookmark" entri ini.

    Terima kasih. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan 'bookmark' Mia, semoga kod warna ni banyak membantu.

      Delete
  2. berpino bijik mata tgk kod tu..pakai std kedai cukuplah...huhhuh

    ReplyDelete
  3. Terima kasih berkongsi :)
    Miza pun selalu rujuk kod warna kalau nak buat sesuatu :)

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.