Senarai Kod Warna Untuk Blog Blogspot

aynora nur | 22 December, 2012,3:01 PM |

As-salam,

Untuk mereka yang suka tukar-tukar warna background, font (tulisan) dan gaya, disini saya kongsikan kod warna-warna yang sering digunakan untuk ubahsuai blog masing-masing. Dan korang juga boleh lawat website ini untuk lebih pilihan dan keterangan lanjut.

Pastikan tambah simbol # pada setiap awal kod warna kerana ia adalah kod HTML yang mewakili kod warna. Selain itu, kod warna juga boleh digantikan dengan nama warna itu sendiri seperti 'red', 'green', 'yellow' dan sebagainya. Bila guna nama warna tak perlulah letak simbol # didepannya.


Berikut adalah warna-warna utama yang selalu kita guna:






Kepada blogger baru yang kurang mahir dengan kod warna, artikel ini boleh dijadikan panduan. Selamat melakukan ubahsuai warna pada blog anda! 
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
5 Komen untuk "Senarai Kod Warna Untuk Blog Blogspot"

Waalaikumussalam cik puan Aynora.

Saya masih belum begitu mahir dengan kod warna. Senarai di atas amat membantu. Saya akan "bookmark" entri ini.

Terima kasih. :-)

berpino bijik mata tgk kod tu..pakai std kedai cukuplah...huhhuh

Terima kasih berkongsi :)
Miza pun selalu rujuk kod warna kalau nak buat sesuatu :)

Silakan 'bookmark' Mia, semoga kod warna ni banyak membantu.

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

loading...
loading...
Back To Top