Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

(Video) Kemalangan pertembungan antara Keretapi Sabah dengan Lori Tangki

Satu letupan dan kebakaran berlaku akibat daripada sebuah kemalangan yang melibatkan pertembungan antara Keretapi Sabah dan sebuah lori tangki minyak yg berlaku di Persimpangan Jalan Kepayan - Jalan Lintas berdekatan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu. Berikutan rempuhan tersebut keretapi dan lori tangki berkenaan terlekat dan masih berada di atas landasan sehingga berita ini ditulis.  

Mengikut berita terkini yang disiarkan melalui Buletin Utama (31/10/211) mlm tadi, sekurang2nya 6 orang cedera dan jumlah kematian belum diketahui. Ada sumber mengatakan lebih kurang 18 orang meninggal dunia. Ada sesetengah akhbar pula engatakan tiada kematian. Harap-harap semuanya selamat.** Video kemalangan antara keretapi Sabah dengan lori tangki

Daripada video yang kita lihat kat atas, tentu kemalangan ini amat dahsyat. Tak tahu apa puncanya dan bagaimana ia boleh berlaku, tetapi apa yang pasti semua pihak haruslah lebih berhati-hati dlm apa jua pekerjaan yang dilakukan. Memang semua orang boleh bercakap atau komen macam2, tetapi akhirnya tetap Tuhan Yang menentukan.

Inilah namanya takdir dlm kehidupan.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close