Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Selamat Menyambut Hari Malaysia Pada 16 September

As-salam,

Wahai my readers...dah berapa kali kita sambut Hari Malaysia ni? Bila dikira secara rasmi iaitu berdasarkan cuti umum yang kerajaan bagi, saya rasa baru dua ataupun tiga tahun, kan? Tetapi sebenarnya Hari Malaysia ni dah nak masuk 49 tahun. Sebabnya sejarah penubuhan Malaysia ialah pada 16 September 1963. Jadi kita dah wujud sebagai 1 Malaysia sejak bertahun dulu. Kenapa sejak kebelakangan ini sahaja baru sibuk orang bercakap pasal semangat kemalaysiaan.

Kepada yang sedang berehat, bercuti, makan angin dan naik bot pegi mancing (macam en suami dan kawan-kawan), jaga diri, jangan lalai kerana malang tidak berbau!


 


Setidak-tidaknya, luangkan masa kenang sedikit sejarah hari malaysia ini. Fahami erti sebenar semangat satu malaysia yang sedang kerajaan semaikan. Lakukan semua aktiviti dalam apa bidang sekalipun dengan semangat penuh kedamaian dan keamanan.

ps: Malaysia Boleh! aynora nur pun boleh...(tumpang sekaki..)

Read More ....


Post a Comment

6 Comments

  1. Selamat hari malaysia juga..salam 1 malaysia dan salam kena ..http://kate-na.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-sambil-follow-1.html sila folow blog saya utk merapatkan lagi sesama bloger..

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close