Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Drama Korea & Sinopsis Secret Love

Drama Korea & Sinopsis Secret Love - Kembali berbicara tentang drama korea setelah agak lama saya tak post entri berkaitan. Kali ini drama korea dengan episod pendek bertajuk Secret Love. 

Also known as: Secret
Genre: Melodrama, romance
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2013-Sep-25 to 2013-Nov-?
Air time: Wednesday & Thursday 22:00
Original Soundtrack: Secret Love OST 


Drama Korea & Sinopsis Secret Love




Setiap orang mempunyai rahsia mereka sendiri. Rahsia boleh membantu orang berjaya dan juga jatuh cinta, tetapi rahsia juga boleh memusnahkan orang. Rahsia kadang-kadang boleh membuat kita gembira, bimbang, atau dibutakan oleh realiti. Drama ini adalah mengenai rahsia. Ia adalah satu pendedahan dan penderaan perasaan orang-orang yang hidup dengan rahsia. Rahsia membawa empat watak keinginan untuk mencari cinta dan membalas dendam

Drama ini akan memberitahu tentang bagaimana seorang lelaki yang jatuh cinta dengan seorang wanita yang membunuh kekasihnya. Min Hyuk adalah seorang lelaki kaya yang mempunyai segala-galanya dengan personaliti yang baik tetapi akhirnya terbakar dengan dendam apabila dia mendapati kekasihnya terbunuh dalam satu kemalangan langgar lari. Akhirnya dia sendiri dikhianati.

Dalam drama Secret Love ini Hwang Jung-eum memegang watak sebagai Kang Yoo-jung. Dia mengorbankan masa depannya dengan pergi ke penjara bagi menggantikan tempat teman lelakinya, Do-hoon's yang telah membunuh seorang wanita dalam insiden kemalangan langgar lari. Tetapi sebagai balasannya, dia ditinggalkan. Tidak mahu mengalah dengan situasi yang menimpanya, Kang Yoo-jung mengubah dirinya menjadi wanita yang kuat dan tabah serta hidup dengan cara yang berbeza sebaik keluar dari penjara.

Ji Sung sebagai Jo Min-hyuk, seorang pewaris kekayaan generasi kedua yang memiliki semuanya dan personaliti yang baik. Dia hidup dihantui dendam atas kematian teman wanitanya.

Bae Soo-bin sebagai Ahn Do-hoon, Dahulunya dia seorang peguam umum yang jujur tetapi bertukar menjadi orang yang bercita-cita tinggi yang dahagakan kuasa.

Lee Da-hee pula sebagai Shin Se-yeon yang telah bertunang dengan Min-hyuk, tetapi terdesak mencari cinta kerana tidak mendapat layanan daripada orang yang dia minati.

Pelakon utama: 
Hwang Jung Eum as Kang Yoo Jung
Ji Sung as Jo Min Hyuk
Bae Soo Bin as Ahn Do Hoon
Lee Da Hee as Shin Se Yun

Selamat menonton.

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close