Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Sinopsis Drama Korea Your Lady

Sinopsis Drama Korea Your Lady - Sebuah lagi drama korea menarik akan di tayangkan di saluran Astro ONE HDsaluran 393 mulai 26 November 2013 bagi menggantikan drama korea The Birth of A Family yang akan tamat episodnya. Secara amnya, drama ini berkisar tentang Oh Yoo Jung yang terlibat dengan kemalangan. Disebabkan kemalangan itu dia hilang ingatan dan berkahwin dengan Na Jin Goo. Oh Yoo Jung sedikit demi sedikit mendapat balik memorinya dan lama kelamaan mengetahui kejadian sebenar perihal kemalangan yang menimpanya dan juga identiti sebenar beliau sebagai Lee Eun Soo.

Akan di tayangkan mulai 26 NOV 2013 SETIAP ISNIN - JUMAAT, 10.10PM di saluran ONE HD 393.
Sinopsis Drama Korea Your Lady

Eun-Soo (Lee Yu-Ri) adalah seorang anak yatim. Dia bekerja di Syarikat Manbok sebagai pelatih. Satu hari, Eun-Soo telah terserempak dengan Jung-Hoon (Park Yoon-Jae) di dalam bas dan kemudian di sebuah bar di mana Eun-Soo bekerja di waktu malam.

Pada keesokan harinya mereka bertemu sekali lagi di Syarikat Manbok. Jung-Hoon sebenarnya adalah anak kepada Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu, tetapi dia tidak memberitahu orang lain mengenai latar belakangnya. Mulai dari saat itu dia mula bekerja di Syarikat Manbok sebagai pekerja biasa. Eun-Soo pun secara perlahan-lahan mula mengenali Jung-Hoon dan masing-masing telah jatuh cinta.

Kemudian, Eun-Soo pada satu hari terlibat dalam satu kemalangan kereta. Dia diselamatkan oleh seorang lelaki yang bernama Jin-Koo (Lim Ho), tetapi telah hilang ingatan. Dia tidak boleh ingat nama sendiri. Eun-Soo kemudiannya mengandung. Eun-Soo kemudian memulakan hidup baru dengan menggunakan nama baru Oh Yoo-Jung dan telah berkahwin dengan Jin-Koo.

Enam tahun kemudian, Jin-Koo hilang. Oh Yoo-Jung cuba untuk mencari suaminya dan telah tidak sengaja pergi ke Syarikat Manbok, di mana disitulah Jin-Koo kali terakhir diketahui telah hilang. Dia kemudian mendengar suara lelaki memanggil beliau Eun-Soo.

Bagaimanapun, semua kejadian itu bukan sahaja melibatkan ahli keluarganya kerana Eun Soo juga telah menemui satu rahsia disebalik pengkhianatan dan penipuan di sekelilingnya.

Watak-watak dalam Your Lady:


Lee Eun Soo (Lee Yoo Ri) membesar di sebuah rumah anak yatim dan hanya memiliki rantai yang ditinggalkan oleh ibunya. Dia menjadi pelatih pemasaran di Manbok Food, dan jatuh cinta dengan Kang Jung Hoon (Park Yoon Jae), iaitu vice president syarikat tersebut. Malangnya, dia terlibat dengan kemalangan ketika mahu berkahwin dengan Jung Hoon. Setelah kemalangan, dia hidup dengan menggunakan nama Oh Yoo Jung dan bahagia bersama penyelamatnya, Na Jin Goo (Im Ho), dengan langsung tiada ingatan terhadap masa lalunya sehinggalah enam tahun kemudiannya.


Kang Jung Hoon (Park Yoon Jae) adalah presiden di Manbok Food dan anak pengerusi Manbok Group’s. Dia menjalin hubungan dengan Lee Eun Soo (Lee Yoo Ri), pelatih pemasaran di syarikatnya, tetapi ditentang oleh ayahnya. Satu hari, dia menerima berita buruk bahawa Eun Soo telah meninggal dunia dalam satu kemalangan kereta. Bagaimanapun, 6 tahun kemudian, dia terlanggar seseorang yang serupa dengan Eun Soo dan mula menyiasat perkara tersebut.


Selepas Na Jin Goo (Im Ho) dibebaskan daripada penjara, dia terdesak untuk mendapatkan wang bagi pembedahan ibunya tetapi gagal mendapatkan pekerjaan. Dia bersetuju menerima tawaran kerja daripada Min Dong Yun (Lee Byung Wook) untuk membunuh Lee Eun Soo (Lee Yoo Ri). Bagaimanapun, sebaliknya terjadi apabila dia akhirnya menyelamatkan Eun Soo dan mengahwininya.


Min Se Yun (Park Young Rin) telah mencintai Kang Jung Hoon (Park Yoon Jae) sejak dari remaja lagi. Dia bersetuju menerima cadangan abang Kang Jung Hoon iaitu Min Dong Yun’s (Lee Byung Wook) untuk berkahwin dengan Jung Hoon, tetapi menyedari bahawa Jung Hoon sedang bercinta denganLee Eun Soo (Lee Yoo Ri). Dia menjadi sangat marah dan mahu Eun Soo mati. Bila berita kematian Eun Soo menjadi kenyataan, Se Yun mengambil peluang ini untuk berkahwin dengan Jung Hoon.

Info Your Lady
Drama: Your Lady
Pengarah: Jung Hyo
Penulis: Lee Do-Young
Penyiar: SBS
Episodes: 120


Dibintangi oleh: Lee Yoo Ri (My Daughter The Flower), Park Yoon Jae (The Great Doctor), Im Ho, Park Young Rin, Lee Byung Wook.

Selamat menonton drama menarik ini.

Read More ....


Post a Comment

3 Comments

  1. Sungguh memang drama korea menghibur dan memikat banyak penggemar... Tampan dan elok bintangnya...

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close