Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Hafiz Juara Pencetus Ummah Musim Pertama

Hafiz Juara Pencetus Ummah Musim Pertama - Dalam PENCETUS UMMAH akhir malam tadi menyaksikan PU Hafiz menjadi juara mengalahkan tiga peserta yang lain.
Saya sendiri turut sama menyaksikan siaran langsug Pencetus Ummah akhir yang disiarkan di saluran Astro Oasis. Dari pengamatan saya, PU Hafiz memang layak menjadi juara kerana kefasihannya, bacaan ayat al Quran yang merdu dan jelas, di samping tahap keyakinan yang tinggi serta ketepatan jawapan yang diberikan secara spontan.

Selain daripada itu, PU Hafiz juga memiliki ciri-ciri seorang PU yang dicari-cari iaitu bahasa yang lembut, gaya penyampaian dengan nada memujuk, penerangan yang padat dan jelas serta tahap keyakinan yang tinggi sebagaimana digariskan oleh Dato Hj Aznil Nawawi.

Dalam rancangan Pencetus Ummah akhir malam tadi, tempat kedua dimenangi oleh PU Sahul, dan ketiga menjadi milik PU Yeop manakala tempat ke empat dimenangi oleh PU Rahmat.

Biodata Pencetus Ummah Hafiz 

Nama Penuh: MUHAMMAD HAFIZ B. MOHD HANEEFA
Umur : 32 tahun - Klang , Selangor
Status : Berkahwin
Pendidikan : Master UIAM (Quran Sunnah)
Pekerjaan : Pensyarah qiraati dan Naib presiden Akademik di Kolej Hafiz, Klang.
Profile :Gemar bersukan, berenang dan seni pertahankan diri.
Inspirasi : Ibu & Ayah
Perwatakan : Mudah mesra dengan orang, suka timba pengalaman baru.

#Sumber

Secara jujurnya sepanjang 2 jam siaran langsung Pencetus Ummah itu, saya amat terharu mendengar tazkirah yang disampaikan oleh Dato Dr Ridzuan Tee bin Abdullah tentang ibu. Maka,  berjasalah kepada ibu bapa anda selagi mereka masih hidup. Kerana apabila mereka telah tiada, kita telah terpisah dunia. Hanya amalan anak-anak yang soleh yang masih menghubungkan kita dengannya. Insya Allah.


Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close