Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Drama Korea Doctor Stranger

Drama Korea Doctor Stranger - "Doctor Stranger" akan menggantikan Drama korea God's Gift - 14 Days pada setiap hari Isnin dan Selasa di saluran Astro ONE. Waktu siarannya adalah pada pukul 9:55 malam. Dalam drama ini Kang So Ra juga berlakon, dimana dia terkenal dalam dramanya Ugly Alert yang akan tamat tak lama lagi.
'Doctor Stranger' mengisahkan kehidupan Park Hoon (Lee Jong Suk), yang membesar di Korea Utara dan telah dilatih oleh ayahnya yang juga seorang doktor untuk menjadi doktor yang genius. Selepas Park Hoon menjadi pakar bedah, dia terbang ke korea selatan dan bekerja di sebuah hospital yang terkenal bernama Myungwoo University Hospital di korea. Ketika cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan barunya, dia juga sanggup membuat apa sahaja untuk membawa teman wanitanya bersama.

Namun yang menjadi cabaran bagi Park Hoon adalah beliau dilayan seperti orang luar!

Sebenarnya ketika kecil Park Hoon (Lee Jong-Suk) dan ayahnya diculik oleh kerajaan Korea Utara. Di Korea utara, Park Hoon diajar oleh ayahnya untuk menjadi seorang doktor. Park Hoon menjadi seorang pakar bedah yang sangat genius.

Dibintangi oleh : Lee Jong Suk (I Hear Your Voice), Jin Se Yun (My Daughter The Flower), Park Hae Jin (My Love From The Star), Kang So Ra (Ugly Alert).

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close