Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Petua Hitamkan & Lebatkan Rambut

Selamat petang. Banyak juga saya membaca berita hari ini, ada tentang berita gembira, berita sedih, berita kejayaan dan sebagainya. Namun mood saya biasa sahaja iaitu tenang! Saya boleh baca semua berita yang dipaparkan di mana saja dan akan terima dengan lapang dada. Bukannya apa, bukan tidak sedih jika ada cerita kemiskinan rakyat marhaen yang viral sana sini, tetapi saya ambil pendekatan bertenang, doakan kebaikan dan buat sesuatu untuk membantu...

Banyak bentuk bantuan yang boleh dilakukan, terpulang kepada kita untuk pilih jalan yang sesuai untuk menghulurkan bantuan.

Sebenarnya saya bukan nak cerita pasal politik dan ehwal semasa tetapi nak kongsi petua cara lebatkan dan hitamkan rambut. hihi...

Petua Hitamkan & Lebatkan RambutPetua Hitamkan & Lebatkan Rambut

Rambut anda gugur? Ada banyak cara mengatasinya. Satu daripadanya ialah dengan menggunakan daun inai. Ambil seberapa banyak daun inai. Tumbuk sehingga halus. Kemudian campurkan sedikit air asam jawa.

Cuci rambut hingga bersih dan bilas dengan air daun inai tadi sambil memicit-micitkan kepala. Biarkan selama setengah jam. Kemudian bersihkan kepala anda. Amalkan seminggu dua kali. Insya Allah.

Semoga bermanfaat.

#petua lebatkan rambut. 

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close