Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Gema Gegar Vaganza Pilih Siti Nordiana Jadi Hos

Gema Gegar Vaganza Pertaruhkan Lagu Unsur Ketuhanan. Astro pilih Siti Nordiana jadi hos. Astro Oasis akan memastikan program pertandingan realiti nyanyian pertama siaran saluran terbabit, Gema Gegar Vaganza (GGV), yang mempertaruhkan lagu ketuhanan menepati syariat Islam.

Untuk penganjuran kali pertama ini, pentas Gema Gegar Vaganza akan digegarkan oleh barisan penyanyi yang pernah mewarnai industri hiburan tanah air selain mempunyai portfolio seni yang hebat.

Pertandingan ini turut menerapkan format dan konsep sama dengan elemen yang sinonim seperti persembahan pembukaan oleh pengacara dan kejutan.

Gema Gegar Vaganza Pertaruhkan Lagu Unsur Ketuhanan


Dalam musim pertama GGV ini, membariskan empat peserta berkumpulan iaitu Hijjaz, Saujana, Mirwana dan UNIC selain enam penyanyi solo yang terdiri daripada Hafiz Hamidun, Ana Raffali, Bienda, Azmi Caliph Buskers, Izam EYE serta Wani. 

Program realiti nyanyian ini menampilkan Farihin Abdul Fatah dan selebriti Indonesia, Oki Setiana Dewi, selaku juri tetap. 

Gema Gegar Vaganza Pilih Siti Nordiana Jadi Hos

Program yang diadili sepenuhnya juri profesional termasuk seorang juri undangan mingguan itu bakal dikendalikan oleh Siti Nordiana, Achey (Bocey) serta Fikri (Lawak Solo). Best jugak ada Siti Nordiana, harap pengacaraan lebih matang dan dalam batas syariat Islam.

Orang ramai boleh mengikutinya menerusi saluran Astro Oasis (106), Maya HD (134), Astro Ria (104) dan Ria HD (123). Sepuluh peserta berkenaan akan memulakan cabaran selama lapan minggu dengan episod pertama pada 8 April 2017 depan yang disiarkan secara langsung dari Pusat Konvensyen CIDB Cheras, mulai jam 9 malam.

Juara Gema Gegar Vaganza bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100,000 beserta trofi.

Naib juara pula akan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM30,000 beserta trofi manakala hadiah tempat ketiga akan mendapat wang tunai bernilai RM20,000 beserta trofi.

Tempat keempat pula bakal meraih wang tunai RM10,000 beserta trofi dan pemenang bagi kategori ‘Pilihan Penonton’ yang diundi menerusi sistem dalam talian pula akan membawa pulang wang tunai RM5,000.

Selamat menonton.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close