Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Cara Buat Post Yang Pasti Dapat First Page Rank Di Google Search

Cara Buat Post Yang Pasti Dapat First Page Rank Di Google Search. Ini adalah kebenaran. Bukan rekaan. Anda mungkin tak kenal saya kerana saya adalah seorang blogger yang humble😊😊, tak join group blogger, tak aktif di media sosial.. TETAPI saya kenal blogger yang hebat-hebat di Malaysia dan selalu stalk blog mereka. Sorry ya.. hihi, kenapa saya begitu? Saya stalk kerana saya nak dapat ilmu dari mereka.

Cara Buat Post Yang Pasti Dapat First Page Rank Di Google Search

Antara blogger yang selalu saya stalk blog dan fb nya adalah sifu blogger bro HasrulHassan. Selain itu saya stalk blog Azie Kitchen, Denaihati, dan banyak lagi. Semata-mata nak dapatkan ilmu secara percuma.. hihi

Cara Buat Post Yang Pasti Dapat First Page Rank Di Google Search


Nak tahu caranya saya boleh lekat post pada carian Google muka pertama? Bukan setakat satu atau dua post, tetapi banyak. Anda boleh google sendiri.

Caranya amatlah mudah. Pertama, tajuk yang sesuai dan mudah tangkap, contoh "resepi kuah lodeh terbaik dan paling sedap". Mesti ada kat rank 1st page.

Tetapi... yang kedua,

Dalam konten, kena solek sikit, kena ada keywords dalam perenggan pertama. Dah dapat 2 perenggan.. terus bubuh tajuk dalam post/konten anda.

Iaitu tajuk jadikan Heading Tag. Ni yang ketiga. Setiap artikel atau post saya mesti letak heading tag.

Yang keempat, letak gambar. Pada gambar, bagi nama gambar, guna alt-image.

Kelima, ada tajuk kecil dalam post anda, bubuh subheading.

Sampai akhir post, letak satu lagi keywords.. ulang balik tajuk artikel pun boleh tapi dalam bentuk yang lebih kreatif.

Belum abis lagi.. hihi, dekat search description macam gambar bawah ni.. letak tajuk artikel (kalau nak mudah) atau bubuh ayat power tentang post anda itu.

Cara Buat Post Yang Pasti Dapat First Page Rank Di Google Search

Jangan lupa, panjang artikel lebih 300 patah perkataan.

Orait!! Diharap perkongsian saya tentang Cara Buat Post Yang Pasti Dapat First Page Rank Di Google Search di atas dapat memberikan anda peluang merasai trafik yang tinggi. Ya.. itulah kesannya bila post anda berada pada 1st page carian Google. Trafik yang tinggi insyaa Allah income blog pun tinggi.

Selamat berjaya.

Read More ....


Post a Comment

5 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close