Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Jadual Tarikh Bayaran Pencen Tahun 2018

Jadual Tarikh Bayaran Pencen Tahun 2018. Tarikh bayaran pencen setiap bulan sama juga tarikhnya dengan tarikh bayaran gaji kakitangan awam. Jika dicepatkan atau sama jatuhnya setiap bulan, tarikh bayaran pencen ikut terlibat sama. Pada tahun 2018, bayaran pencen ada yang dibayar awal dan ada yang dibayar macam biasa iaitu pada setiap 20 haribulan setiap bulan. Untung sesiapa yang bekerja dengan kerajaan dulu, ada skim pencen yang boleh membantu hari tua kita. Sambil tu, boleh juga buat kerja sampingan yang lain. Betul tak?

Semakan Penyata Pencen Online di MyPesara

MyPesara merupakan aplikasi pintar yang dibangunkan bertujuan memberi kemudahan kepada pesara Kerajaan Malaysia mencapai maklumat seperti data peribadi, data perkhidmatan dan maklumat bayaran pencen yang diterima setiap bulan.

Untuk makluman semua pesara/ penerima pencen/ waris pesara Kerajaan, mulai 1 Julai 2017 secara rasminya aplikasi MyPesara boleh dimuat turun daripada Google Playstore dan Apple Appstore. Dengan adanya applikasi secara online diharap golongan pesara dan yang berkaitan dapat mengakses maklumat mereka dengan segera.

Jadual Tarikh Bayaran Pencen Tahun 2018


Semoga jadual tarikh bayaran pencen tahun 2018 di bawah dapat membantu anda mengurus kewangan dengan teratur. Dahulukan apa yang patut dan perlu berbanding perkara tidak berfaedah lainnya.

Jadual Tarikh Bayaran Pencen Tahun 2018

Jadual Tarikh Bayaran Pencen Tahun 2018

Jadual tarikh bayaran pencen di atas adalah daripada sumber website SINI

Semoga bermanfaat. 

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close