Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Tips Sihat Air Lemon Panas Dan Manfaatnya Kepada Tubuh Kita

Air Lemon panas dan khasiatnya kepada tubuh badan kita. Lemon memang banyak khasiatnya. Saya pun dah lama amalkan minum air lemon panas sebagai minuman harian. Boleh juga campurkan dengan air teh hijau atau green tea untuk dapat khasiat turunkan berat badan. Nak rasa sedap sikit tambahkan madu. Sikit je.. pasti menyengat air lemon suam anda.

Selain itu, anda yang nak buat air detox dengan lemon pun bagus juga. Air detox adalah campuran air lemon dengan buah-buahan sitrus atau daun herba. Boleh juga campur dengan buah-buahan lain asalkan ia diamalkan berterusan. Pasti hasilnya amat berbaloi untuk kesihatan anda.

Air lemon panas atau suam juga dapat mengelakkan kita batuk berkahak. Ini kerana air lemon panas dapat meluntur atau menghakis lemak dalam badan yang boleh menyebabkan pengumpulan kahak.

Tips Sihat Air Lemon Panas Dan Manfaatnya Kepada Tubuh Kita

Tips Sihat Air Lemon Panas Dan Manfaatnya Kepada Tubuh Kita


Air lemon panas adalah Pemusnah Sel Kanser. Air lemon panas boleh menolong anda seumur hidup. Baca perkongsian di bawah tentang khasiat air lemon panas yang amat bermanfaat kepada tubuh kita.

1. Lemon panas membunuh sel kanser.

2. 2-3 hirisan lemon dicelupkan dalam 1 gelas air panas, boleh menjadi air alkaline.

3. Bermanfaat bagi tubuh, diminum tiap hari sngat bermanfaat bagi siapa sahaja.

4. Air lemon yang panas akan menghasilkan sejenis zat anti kanser yg terasa pahit, menjadi ubat kanser yang ampuh dalam perubatan moden.

5. Air lemon dingin hanya mengandungi vitamin C.

6. Ibarat tomato, harus  dimasak terlebih dahulu baru blh muncul Lycopene yg bermanfaat.

7. Air lemon panas terbukti boleh menekan pembengkakan dan tumor dan boleh bantu atasi segala jenis tumor.

8. Lemon Extract boleh melemahkan sel kanser ganas tapi tidak merosak sel normal.

9. Citric Acid dan C Polifenol yg terdapat dalam juice lemon boleh menyesuaikan tekanan darah dan mencegah penyumbatan saluran darah, menyesuaikan sirkulasi darah, mengurangi penggumpalan darah.

Itulah antara khasiat dan manfaat air lemon panas untuk tubuh badan kita. Amalkan minum air lemon panas setiap hari dapat mengelakkan anda diserang darah tinggi, pengaliran darah juga lancar dan membuatkan wajah berseri-seri dan nampak segar.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close