Header Ads

Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai
Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai. Pagi tadi baru sarapan roti canai. Memang tahu roti canai ada banyak kalori. Tak bagus untuk kesihatan. Tapi saya makan sikit je, 2 keping tu.. hehe, tahu tapi degil. Macam ni tak guna diet tapi asyik mengelat.

Ada tak cara nak halang kita dari makan roti canai yang jadi makanan sarapan kegemaran orang Malaysia? Atau buat tak kisah je, bukan makan setiap hari kan?

Nak halang makan roti canai boleh je, anda tengok kat bawah ni info tentang kandungan kalori sekeping roti canai, mungkin boleh bantu kita daripada kerap mengambil sarapan tersebut. Sebab apa? Seksa nak buang kalori tu bila dah bertapak dalam badan!

Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai

Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai

Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai

Kandungan Kalori Sekeping Roti Canai


Apa yang anda tahu? Berapakah kandungan kalori sekeping roti canai?

Apa pula cara nak buang kalori yang dah tepu dalam badan?

Baiklah.

Rujukan dari web Kevinzahri.com. Paling senang, paling cepat. Siapa yang tak suka kan? Satu keping roti canai bersamaan dengan 300 kalori. Kalau anda makan dua keping dah 600 kalori, itu baru hidangan sarapan pagi, lunch, dinner dan snek diantaranya anda nak makan apa?

Cara nak buang balik kalori sebanyak itu dalam sekeping roti canai? Bayangkan kalau berlari di treadmill atau jogging, kenalah berlari dalam 90 min barulah bakar 600 kalori. Kalau 300 kalori kenalah berlari atas treadmill selama 45 minit. Fuh! Macam main separuh masa pertama dalam perlawanan bolasepak.

Dah lah makan roti canai, kemudian minum teh tarik. Ya ampun.. sedap sangat tu. Kencing manis pun kejar kita..

Jadi, bersederhanalah makan sarapan atau pun mengambil hidangan anda seharian. Mungkin sebulan atau dua bulan sekali dibenarkan. Takkan nak buang terus kan?

Baiklah, hidup sihat dengan makanan yang sihat juga.

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.