Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Mohonlah Kepada Allah Agar Dirimu Diampun Dan Diberi Rahmat

Mohonlah Kepada Allah Agar Dirimu Diampun Dan Diberi Rahmat. Kita sebenarnya tak punya apa-apa pun dalam dunia ini nak dibawa balik ke alam sana. Harta, anak-anak dan suami atau isteri pun bukan hak kita. Kita hanya meminjam daripada Allah. Apa yang ada dengan kita adalah amalan kebaikan semasa hayat dikandung badan. 

Justeru, nak dapatkan amalan yang baik dan diterima, kita kenalah berbuat sesuatu yang selaras dengan harapan kita itu. Kena ikhlas dalam perbuatan. Solat, mengaji Al Quran, bersedekah dan sebagainya hanyalah dengan niat kerana Allah SWT dan nak daaptkan redhaNya.

Mohonlah Kepada Allah Agar Dirimu Diampun Dan Diberi Rahmat

Mohon Ampunan Kepada Allah Dan Diberi Rahmat


Firman Allah SWT :

قَالَا رَبَّنَا ظَلَمۡنَاۤ أَنفُسَنَا وَإِن لَّمۡ تَغۡفِرۡ لَنَا وَتَرۡحَمۡنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ ٱلۡخَـٰسِرِینَ [Surat Al-A'raf 23] ‎

Terjemahan: 

"Mereka berdua merayu: "Wahai Tuhan kami, kami telah menganiaya diri kami sendiri, dan kalau Engkau tidak mengampunkan kami dan memberi rahmat kepada kami, nescaya menjadilah kami dari orang-orang yang rugi".

Jadi, jangan pernah terlepas dalam doa-doa kita memohon keampunan, diberi rahmat dan hidayah Allah, siang dan malam agar hati berasa tenang, selalu berfikir jauh apabila nak melanggar laranganNya.

Ada banyak doa-doa yang dianjurkan untuk mendapatkan keampunan dari Allah SWT dan juga mendapat rahmat dan hidayahNya.

Boleh klik terus pada pautan ini 👉👉👉 Himpunan Doa 

Semoga perkongsian ini membawa manfaat kepada semua. Insya Allah...

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close