Header Ads

WaktuTerbaik Timbang Berat Badan


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. WaktuTerbaik Timbang Berat Badan
WaktuTerbaik Timbang Berat Badan. Perkara paling takut nak tengok adalah apabila pijak kaki kat penimbang badan. Kalau timbang kat shopping complex memang dah jarang-jarang sebab malu weh, takut mesin tu menjerit. Lintang pukang orang lari. Hehe, jadinya belilah mesin penimbang sendiri ya. Lebih mudah dan boleh timbang sesuka hati. Tak ada siapa nak ketawakan kita..

WaktuTerbaik Timbang Berat Badan

Tahukah anda ada waktu-waktu yang sesuai untuk timbang berat badan anda. Bilakah waktu yang sesuai??

WaktuTerbaik Timbang Berat Badan


Mari kita lihat waktu terbaik timbang berat badan yang kita boleh cuba lepas ini. Kalau timbang tu berubah, bermakna anda yang berubah.. haha

1. Timbang di awal pagi - bangun pagi terus timbang berat anda. Pasti ada penurunan.
2. Timbang sebelum sarapan - timbang badan sebelum ambil sarapan. Jadi, perut masih kosong
3. Jangan timbang selepas makan - ini memang patut dielakkan sebab pasti anda menjerit tengok penimbang dah maksimum
4. Pakai pakaian yang paling ringan - ni pun cadangan dan waktu yang sesuai. Iaitu ketika pakai baju yang paling ringan
5. Lepaskan segala hajat sebelum timbang
6. Jangan timbang selepas minum

Haaa.. Inilah senarai waktu terbaikk timbang berat badan. Paling sesuai adalah waktu bangun dari tidur.

Berat badan memang mudah naik bagi mereka yang kurang mengamalkan gaya hidup sihat. Gaya hidup sihat tu termasuklah bersenam, perbanyakkan minum air masak, kurangkan pengambilan garam dan gula dan juga lebihkan sayuran dan buah-buahan dalam menu harian anda.

Selamat mencuba. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.