Header Ads

Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur
Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur. Asam pedas style Johor adalah antara hidangan popular makan tengahari di negeri selatan tanahair ini. Style asam pedasnya adalah cair, masam manis dan ada daun kesom. Makan dengan nasi panas dan telur dadar, pun dah cukup lazat dan tqk toleh kiri kanan. Hehe..

So, jomlah jemput makan tengahari dengan asam pedas ikan merah, telur dadar, sambal sotong dengan petai, serta bendi goreng telur. Memang ngam orang kata..

Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur


Asam pedas style Johor, cair dan boleh hirup. Itulah menu lunch kita orang hari ini. Ada banyak restoren yang jual asam pedas tapi tak semua nya menepati citarasa kami.

Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur 

Haa.. nilah menu yang saya cakap tu. Kami order bahagian ekor dan kepala sebelah. Harga tengok saiz. Macam saiz ekor ikan merah yang saya dapat tu, harga dari RM30 - RM36. Besar lah sauz dia..

En suami pula minta sebelah kepala ikan merah, harga antara RM35 - RM38. Tengok saiz jugak.

Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur

Air pula ada bermacam-macam jenis. Korang order lah yang korang teringin, insya Allah ada stok dia. Saya nak minum bandung soda manakala En suami minum kedondong asam boi. Best kan??




Setelah hidangan sampai, inilah hasilnya. Semua campur dalam pinggan.. dan terus makan. Tapi jangan lupa baca Bismillah ya..

Lunch Asam Pedas Ikan Merah Dengan Bendi Goreng Telur

Dah kenyang mata pun mengantuk. Jika anda nak pergi makan asam pedas style Johor, boleh lah singgah makan di Asam Pedas AniSofea. Ada banyak je cawangan dia kat JB ni. Boleh di Google ya..

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.