Header Ads

Makan Malam Dengan Sikecil Lepas Geram Tomyam


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Makan Malam Dengan Sikecil Lepas Geram Tomyam
Makan Malam Dengan Sikecil Lepas Geram Tomyam. Cuti sekolah dah bermula, maka kami dah kembali semula bertiga dengan sikecil dengan ragam-ragamnya. Saya tengok dia dah berubah betul. Gaya abang-abang dah, macam abang dia dulu-dulu masa mula duduk asrama. Ya Allah, baru sebulan tak bertemu, dia dah nampak dewasa (matang) gitu.. itu yang kami nak sebenarnya.


Bila nak keluar dinner, kita orang tanya tentang makanan yang dirindui? Dia kata tomyam. So, kita carilah gerai tomyam ya..

Makan Malam Dengan Sikecil Lepas Geram Tomyam


Simple je makan malam dengan menu pilihan si kecil. Apa lagi, tomyam, siakap 3 rasa, sotong goreng tepung, telur dadar dan semestinya tomyam. Hehe..


Kami makan malam di Chao Phraya Tomyam, kiranya restoran makanan laut. Walau namanya grand kelihatan, tapi banyak menunya tak lah 'pure' masakan Thai. Ada je rasa macam kita orang melayu masak kat rumah.. haha


Inilah menu pilihan si kecil kami. Dan dia tambah kentang goreng. Tak pernah jemu dengan kentang goreng dia..


Antara air yang kami order.. nescafe ais, teh ais dan jus tembikai (tidak kelihatan..)


Bukan main selera dia makan, macam dah bertahun tak makan tomyam. Padahal baru sebulan je tinggalkan kampung halaman.

Apa yang dia tak jumpa lagi makanan kegemaran kat MRSM Merbok? Dia kata tak jumpa sate lagi.. haha. Tomyam dah dapat makan, maka lepas ni tentu menu dia adalah sate.

Tak mengapalah nakk.. selagi masih sihat dan berselera makan, makan lah.. kami akan usahakan.

Okay, coretan santai kami sekeluarga sekadar catatan kenangan untuk masa depan..

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.