Header Ads

Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19
Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19. Memang kami sekeluarga amat berterimakasih kepada para frontliners atau barisan hadapan yang berkhidmat siang malam untuk keselamatan dan kesejahteraan kita semua. Pandemik Covid-19 telah menimbulkan sedikit rasa risau dan panik pada kita semua. Marilah sama-sama kita berdoa agar wabak ini cepat dinyahkan dari muka bumi ini. Semoga Allah SWT izinkan..

Frontliners yang saya cakap tadi termasuklah para doktor, jururawat, pekerja bank, stesyen minyak dan termasuklah para runner yang menjalankan servis delivery makanan. Dengan adanya perkhidmatan mereka, kita semua tak perlu susah payah drive dan cari kedai makan yang boleh diserbu.


Betul tak? Syukur sangat sebab depa tak duduk rumah sebaliknya bekerja untuk kita, hantar apa yang kita order. 


Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19


Dari hari pertama Perintah Kawalan Pergerakan (RMO), kami dah start order Mc Donald. Melalui Mc Delivery, kita boleh order, set pukul berapa makanan nak sampai dan orderlah seberapa banyak. Yang penting ongkosnya ada. Order dari KFC, Mc Donald & Pizza Hut boleh guna kad kredit atau kad debit. Senang kan?

Order dari peniaga kecil-kecilan dari rumah atau warung, pun mudah juga. Tengok apa yang saya order.

Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19

Saya order spaghetti dengan ayam perap panggang. Lebih kurang gitulah namanya. Order online je, tengok kat grup delivery taman perumahan. Hehe..

Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19


Yang ini chicken chop jumbo dengan kentang goreng. Memang jumbo betul lah..

Order Makanan Dan Delivery Ketika RMO Covid-19

Untuk order dari perniagaan  kecil-kecilan ni kita pun boleh bayar online. Pakai transfer Maybank2u, Cimbclicks, AmOnline dan banyak lagi. Yang penting dalam akaun simpanan ada duit ya.. mudah kan?? Sambil tu jangan pula mengungkit kos delivery yang kita kena tanggung. Kerja mereka dah memudahkan urusan kita, itu pun dah nikmat tak terhingga.

Pada ketika Perintah Kawalan Pergerakan ni dari 18 Mac hingga 31 Mac 2020, maka janganlah stress tak tentu pasal. Boleh je buat pesanan barangan secara online dan pihak delivery mereka akan uruskannya. 

Terima kasih kepada "unsung hero" ni yang banyak memudahkan urusan kita yang tak boleh keluar rumah pada waktu macam ini. 

Stay safe, stay health dan stay at home!!

Walau di mana kita, terkurung dalam rumah.. ingatlah Allah kan selalu ada. Malaikat pun ada kat kanan kiri kita. Yang penting, jangan berhenti berdoa.

2 comments:

  1. wahh..untung sangat kalau macam ni, yang penting fulusnya jugak ada..kann.Spagheti tu memang nampak sodap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. Betul dik. Fulus ada semua bole order. Stay safe ya..✌

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.