Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Makan Tengahari Mesti Ambil Tapi Ada Tipsnya Yang Boleh Kekal Kurus

Makan Tengahari Mesti Ambil Tapi Ada Tipsnya Yang Boleh Kekal Kurus. Walau anda amalkan program diet sihat sekalipun, anda pasti kena makan pada waktu yang betul. Sarapan, lunch dan makan malam. Semua yu kena ambil tetapi dengan kadar dan menu yang sesuai. Barulqh ia dinamakan diet sihat.

Jadi, sebagaimana yang difahami, antaranya makan tengahari mesti kena ambil untuk kekal kurus tetapi dalam keadaan yang sihat dan cergas.

Kalau anda buat diet dengan coach yang betul, mesti anda akan makan macam biasa pagi, petang siang dan malam.. hehe, sebab diet bukan bermakna anda tak makan langsung sampai masuk hospital. Sebaliknya diet yang betul adalah anda ambil semua hidangan siang malam secara teratur, seimbang dan mengandungi cukup zat makanan yang betul. Jika nak diet, kena ada ilmu dan rajin bertanya agar bila anda kurus dan sihat, hidup jadi lebih bermakna. Faham ya?

Ok, jom baca perkongsian ringkas saya tentang diet yang betul di mana anda boleh makan tengahari tetapi kekal kuris dan sihat.

Makan Tengahari Mesti Ambil Tapi Ada Tipsnya Yang Boleh Kekal Kurus 


Beginilah cara & tips yang boleh diamalkan, nasihat dari Coach.info.mudah.kurus.sihat..

Makan Tengahari Mesti Ambil Tapi Ada Tipsnya Yang Boleh Kekal Kurus

1. Nasi Putih - bukannya ambil nasi goreng, nasi beriyani, nasi tomato, nasi minyak  - saiz 1 penumbuk atau satu genggam saja

2. Lauk Pauk - Ikan atau ayam. Bukan ambil yang bergoreng, berkuah atau banjir. Bagus yang panggang atau kukus

3. Ulam dan sayuran - Lebihkan ulam dan sayuran, bukan yang banyak kuah

4. Air masak - Bukannya ambil teh o ais, milo suam, limau suam, sirap limau

Baca juga:

Sebab itu kita jangan skip makan tengahari jika nak berdiet. Makan tengahari kena ambil tetapi kenalah ikut peraturan dari Coach di atas. Sebab itu kalau nak berdiet kenalah ada ilmu. Baru kempen diet anda itu boleh berjaya.

Selamat berdiet ya!!

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close