Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Baki Akaun KWSP Dan Dividen Boleh Disemak Mulai 6 Mac 2022

Baki Akaun KWSP Boleh Disemak Mulai 6 Mac 2022. Geram betul tau dari bulan Januari ke bulan Februari, kita tak dapat semak baki akaun KWSP. Sebab apa, iya lah betul ke majikan mencarum ke dalam akaun kita. Takut di tipu tak di kreditkan dalam akaun KWSP kita, kan naya namanya tu. Portal KWSP kata semakan baki akaun digantung sementara sehingga dividen tahun lepas diumumkan. Biasanya dividen di isytiharkan pada hujung bulan Februari. Sabar ya, nanti awal Mac kita semak baki akaun KWSP ya.

Baki Akaun KWSP Dan Dividen Boleh Disemak Mulai 6 Mac 2022
Baca : Lebih 500 Resepi Sedap Dan Mudah Untuk Dicuba!!💖💥
berkaitan resepi mudah, resepi sedap, masakan kampung, macam-macam resepi, menu sarapan, menu lauk-pauk tengahari, menu makan malam, kuih muih, kuih raya tradisional, resepi yang mudah untuk dicuba

Baki Akaun KWSP Dan Dividen Boleh Disemak Mulai 6 Mac 2022


Melalui kenyataan di laman web KWSP, baki akaun KWSP boleh disemak mulai 6 Mac ini. Sekejap lagi dah boleh tengok baki korang ya. Kalau baki akaun ada banyak beratus ribu, dividen pun akan cecah ribuan juga. Insya Allah.

Dividen KWSP tahun 2021 adalah seperti berikut:

KUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengumumkan dividen sebanyak 6.10 peratus bagi Simpanan Konvensional dan 5.65 peratus untuk Simpanan Syariah bagi tahun 2021. - Sumber Berita Harian 2/3/2022


Ia lebih tinggi berbanding 2020, yang mana dividen bagi Simpanan Konvensional sebanyak 5.20 peratus dan 4.90 peratus untuk Simpanan Syariah.

        [Nak tahu cara kira dividen KWSP? Boleh semak pada pautan ini... Cara Kira Dividen KWSP ]

Alhamdulillah, banyak jugak tu. Iya lah dalam keadaan ekonomi yang baru nak stabil, dengan pelbagai isu pelaburan dan pandemik covid-19 yang tidak berkesudahan. Ternyata KWSP masih mampu memberi pulangan yang agak tinggi kepada para pencarumnya.

Kalau ikut simpanan syariah, kami dapat dividen pada kadar 5.65%. Bersyukurlah!

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close