Cara Hancurkan Biji Cili Kering Ketika Memasak

aynora nur | 24 October, 2012,8:19 AM |
Advertisement
As-salam,

Lagi dua hari umat islam nak sambut aidiladha. Menjelang raya haji nanti mesti ramai yang dah buat persiapan nak memasak pada hari tersebut. Dalam kesibukan ini, saya nak menyelit sikit mengenai cara nak hancurkan biji cili kering. Kalau tidak, mau jenuh kita mem'blander' sampai naik serak bunyi mesin tu...

 

bagi memudahkan cili kering dikisar dan bijinya hancur, tambahkan sedikit minyak masak dan secubit garam bersama cili kering ke dalam pengisar. Kemudian, kisar seperti biasa, kalau nak luar biasa, terpulang pada anda! Lepas itu kita akan dapati bukan sahaja cili kering dikisar hancur tetapi juga menjadikannya lebih tahan lama. 

Selamat mencuba ya tuan2 dan puan sekalian...

>Nak banyak lagi petua dari saya, silalah intai-intai kat sini...<  
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
6 Komen untuk "Cara Hancurkan Biji Cili Kering Ketika Memasak "

petua yg menarik.padan la selama ni duk pulun blend sampai hancur..tapi tak hancur-hancur jugak.=p

Wah! Bagus tips ni.. Nanti nak try lah! ^_^

dulu rajin gak blender cili..sejak da ade cili segera yg siap dimesen tu..terus beli yagng itu je..

oooh..gitu ye kak?lepas ni blh try.. ;) jemput visit blog saya madeenayahya.blogspot.com

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top