Tips Bawang Putih Tahan Lebih Lama

aynora nur | 27 November, 2012,2:15 PM |
Advertisement
As-salam,

Mungkin ada yang tengah masak sekarang ni. Tiba-tiba bawang putih pulak busuk dan lembik. Korang jangan panik, ok...cuba tips berikut:

 

Untuk elakkan bawang putih dari busuk, leraikan bawang putih dari labunya. Insya'Allah ia akan tahan lama dan tidak busuk.


Kenapa macam itu ek? Mungkin sebab pada labu bawang putih tu kan ada akar dan akar tu bercampur dengan tanah pada masa ia di tanam dan agak lembap. Tu sebabnya ia cepat busuk.

p/s: Koleksi petua lama yang lain, boleh jenguk kat sini.
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
5 Komen untuk "Tips Bawang Putih Tahan Lebih Lama"

Informasi petua lama yang baik!!!

Wah baru tau..nnt nak leraikan la semua bawang putih tu.l

eh betul ke..? tapi rumah korn xde bawang putih.. sebab x pernah beli barang dapur.. bujang la kata kaan.. ekekeke

oo..baru tau..selama ni mmg x pernah leraikan pun..tp biasanya mmg tak beli bwg byk2..takut rosak

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top