Sinopsis Drama Korea Marry Him If You Dare

aynora nur | 05 November, 2013,11:12 AM |
Advertisement
Sinopsis Drama Korea  Marry Him If You Dare - "Marry Him If You Dare" mengisahkan tentang cinta dan kerjaya setiap orang yang bekerja di sebuah stesyen penyiaran.  Seorang wanita, yang bekerja sebagai penulis dalam stesyen penyiaran muncul kembali dalam masa yang tepat dan 'bertembung semula' dengan dirinya di masa lampau. Wanita itu memberikan kepadanya nasihat dan cara untuk menangani cabaran dan masalah dalam hidup,.


Trailer Drama Korea  Marry Him If You Dare



Sinopsis Drama korea Marry Him If You Dare


Kisah seorang wanita yang berusia 32 tahun. Pada usia sebegini mungkin agak lewat bagi sesetengah wanita untuk memulakan sesuatu yang baru atau ada kalanya sedikit awal untuk melepaskan sesuatu ataupun merasa putus asa. Namun, 'roh masa depan' datang dalam dirinya pada masa kini dan menasihatinya dalam urusan tentang kehidupan dan perkahwinan. Roh masa depannya mencuba untuk membawakan kehidupan yang lebih baik dan mendapatkan seorang suami yang sempurna untuknya.--KBS World




Mungkin ada yang keliru dengan drama korea ini kerana ia membawakan konsep seperti 'pengembaraan masa'. Drama ini sebenarnya cerita tentang wanita yang berusia 57 tahun bernama Na Mi Rae (Choi Myung Gil) daripada tahun 2038, seorang penulis di stesyen TV mengembara balik ke masakini untuk berjumpa dengan dirinya yang sedang berusia 32 tahun (Yoon Eun Hye) daripada tahun 2013 dengan matlamat untuk mencegah dia daripada berkahwin dengan Kim Shin (Lee Dong Gun). Akhirnya, ini semua menghantar dirinya dalam laluan hidup yang berbeza. Watak Na Mi Rae ni, digambarkan sebagai wanita bijak dan disenangi oleh semua orang,.

Lee Dong-gun sebagai Kim Shin. Beliau adalah seorang ketua rangkaian berita di stesyen tv tersebut. Dia seorang yang agak cerewet, tegas dan tergesa-gesa tetapi memiliki pendirian yang tinggi dan jujur serta mempunyai pandangan yang jauh.

Jung Yong-hwa sebagai Park Se-joo. Beliau adalah cucu CEO yang telah dilantik sebagai waris syarikat penyiaran tersebut. Park belajar perfileman di US dan menyamar sebagai jurukamera jalanan. Dia bercita-cita menubukan konglomerat media atas usahanya sendiri.

Han Chae-ah pula sebagai Seo Yoo-kyung, seorang wartawan dalam rancangan program tv pagi di stesyen tv tersebut. Seorang yang dilihat comel, bijak dan juga berani melakukan apa saja untuk berjaya.


Pelakon utama:-

Yoon Eun Hye sebagai Na Mi Rae (32)
Choi Myung Gail sebagai Na Mi Rae's masa depan(57)
Lee Dong Gun sebagai Kim Shin (35)
Jung Yong Hwa sebagai Park Se Joo (28)
Han Chae Ah sebagai Seo Yoo Kyung (28)

Info drama:-

Drama: Marry Him If You Dare (English title) / Future Choice (literal title)
Also known as Mirae's Choice, Future's Choice, The Future Choice, Choice of the Future
Genre Romance, Drama Time travel
Director: Kwon Gye-Hong
Writer: Hong Jin-Ah
Network: KBS2
Episodes: 16
Release Date: October 14 - December 3, 2013
Runtime: Mon & Tue 21:55
Language: Korean

PEMINAT Drama Korea  Marry Him If You Dare di Malaysia boleh menyaksikan drama ini di saluran KBS 391/392 mulai 4 November 2013, pukul 9.55 mlm.

Selamat Menonton..
Tag : Korean Time
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
3 Komen untuk "Sinopsis Drama Korea Marry Him If You Dare"

perempuan tua tu leh lak tampar dia masa kat swimming pool . dia seorg jer yg nampak pompuan tua tu ker org lain nampak juga ... tak aci tol ... ada selit komedi sikit ... best !

haha..suka kan? cerita ni nampak fresh...dan yg pegang watak mirae tu cantik sangat walaupun rambut keriting..

sekarang tak dapat dah supply cerita korea,, grrr,, boring lak rasa,, hehe

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top