Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Cara Dapat CPUV/BE Nuffnang Bertalu-talu

Cara Dapat CPUV/BE Bertalu-talu Dari Nuffnang - Lately, mungkin sudah rezeki namanya saya dapat beberapa CPUV daripada Nuffnang. Alhamdulillah. Jika dahulu saya agak sukar mendapat rezeki lebih begini, kini tidak lagi. Saya dapat kedua-duanya iaitu CPC dan juga CPUV.

Bagaimana saya boleh dapat BE/CPUV daripada para pengiklan dan Nuffnang?

Cara Dapat CPUV/BE Bertalu-talu Dari Nuffnang
Sewaktu mula-mula berjinak-jinak dengan Nuffnang, saya banyak baca dari blog HanifIdrus. Otai blogger ini banyak mengajar tentang nuffnang secara santai dan sempoi. Jadi saya ubahsuaikan ikut cara yang saya fahami seperti berikut:

1. Pastikan update blog setiap hari, atau paling kurang 4 hingga 5 artikel seminggu.

2. Lepas update artikel terbaru, masuk ke akaun Nuffnang untuk update akaun pula. Biasanya kena update bahagian Blog Manager iaitu update survey/kemaskini tinjauan.

3. Bila sudah update blog dan survey, hantar ticket pada Nuffnang. Kenapa perlu hantar ticket pada Nuffnang? Supaya apabila anda hantar ticket, pihak Nuffnang akan perasan tentang kewujudan dan aktifnya blog anda! Jadi secara tidak sengaja, pasti pihak nuffnang akan datang memeriksa blog kita.

4. Apa yang anda perlu tulis pada borang tiket itu? Mudah sahaja. Tuliskan tujuan anda yang mahukan pihak nuffnang berikan CPUV/BE pada blog anda. Tuliskan pertanyaan dalam bahasa malaysia pun tidak mengapa. Tunggukan tiket anda dijawab oleh pihak nuffnang.

5. Terus kekal aktif berblog walaupun belum mendapat BE/CPUV daripada Nuffnang. Usaha tangga kejayaan, kejayaan tidak datang bergolek, dan percayalah rezeki di tangan TUHAN.

Selamat berusaha.

Read More ....


Post a Comment

6 Comments

 1. Replies
  1. t/kasih Fae, semoga anda juga boleh peroleh rezeki yang melimpah ruah, Amiin...

   Delete
 2. Alhamdulillah, congrats sis, boleh mintak duit rayalah kl macam ni..:)

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. cpuv - cost per unique visitors
   BE - buffered earnings

   Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close