Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Petua Mudah Mengempiskan Perut

Petua Mudah Mengempiskan Perut - Kadang-kadang kita menghadapi masalah berat badan tak seimbang walau berbagai cara telah dilakukan. Bagi orang tua-tua mereka ada berpesan supaya kita mengawal pemakanan dan jangan terus tidur selepas makan. Ini boleh menyebabkan perut buncit...Betul ke?
Petua Mudah Mengempiskan Perut


1. Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tidak menghidap sebarang penyakit.

2. Cara lain, senang aje. Ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu pada perut, amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik dan Lansing.

3. Jika anda mengalami masalah berat badan, air asam jawa juga baik dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda.

Caranya: Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam. Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing. Perut yang buncit pun hilang.

Selamat mencuba. Jaga kesihatan dan pemakanan kita.

Read More ....


Post a Comment

2 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close