Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Semoga Sembuh Seperti Sediakala, Tunku Abdul Jalil!

Semoga Sembuh Seperti Sediakala, Tunku Abdul Jalil!


Terkini!!! {5 Disember 2015} ; Al Fatihah Buat Tunku Abdul Jalil....
Luahan Hati TMJ - Inilah Malam Paling Sukar, adikku
Sebagai rakyat dari selatan tanahair yang menghormati institusi beraja dan kasihkan sultannya, saya ikut bersimpati dengan keadaan kesihatan Tunku Laksmana Johor yang dikatakan sedan diuji dengan penyakit kanser.

Berita terkini yang baru dikeluarkan hari ini bertarikh 13/12/2014 oleh Berita Harian online, saya kongsikan buat makluman semua. Doakanlah kesejahteraan beliau.

Tunku Laksamana Johor, Tunku Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim yang selamat menjalani pembedahan, semalam kini berada dalam keadaan stabil dan masih dirawat di Guangzhou, China.

Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar turut mengucapkan terima kasih kepada seluruh rakyat Johor tidak kira bangsa dan kepercayaan agama yang sentiasa mendoakan kesihatan anakanda Baginda itu.

"Baginda turut menyampaikan salam kepada seluruh rakyat dan akan pulang ke negeri Johor sedikit masa lagi.

"Justeru, sebagai Menteri Besar, saya menyeru kepada semua rakyat Johor agar terus mendoakan supaya Tunku Abdul Jalil kembali sihat seperti biasa," katanya dalam satu kenyataan di sini, sebentar tadi.

Sementara itu, Yang Dipertua Majlis Jemaah Diraja Johor, Datuk Abdul Rahim Ramli, berkata Tunku Abdul Jalil kini sedang berehat dan dijangka pulang ke tanah air dalam masa terdekat bagi mendapatkan rawatan susulan di sini.

Beliau berkata demikian pada sidang media di Bilik Serindit, Lapangan Terbang Antarabangsa Senai di sini, sebentar tadi.

Read More ....


Post a Comment

2 Comments

  1. Sebagai rakyat Johor saya mendoakan Tuanku Abdul Jalil berada dalam keadaan sehatwalafiat dan sejahtera seperti sedia kala..Aamin.

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close