Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Tips Beli Kasut Bagi Orang Lelaki

Tips Beli Kasut Bagi Orang Lelaki - Saya percaya ramai orang lelaki di luar sana yang tidak cerewet sangat bila membeli kasut. Asalkan cantik, selesa dan murah sudah cukup bagus bagi mereka. Bagi orang lelaki yang mementingkan kualiti, mereka akan menumpu kepada jenama yang telah terbiasa sahaja.

Ramai lelaki tidak tahu sebelum membeli kasut ada perkara yang harus anda perhatikan. Selain reka bentuk dan jenama yang sudah anda berkenan, berikut adalah aspek yang perlu anda fikirkan sebelum membeli kasut.

Selepas mencuba kasut cuba berdiri tegak, kemudian berjalan di sekitar kedai. Pastikan anda berjalan di atas permukaan yang keras bukan di atas karpet.

Tips Beli Kasut Bagi Orang Lelaki


a) Beli kasut waktu siang atau petang kerana ketika ini kaki anda sudah mengembang atau berada pada saiznya yang sebenar.

b) Selepas mencuba kasut cuba berdiri tegak, kemudian berjalan di sekitar kedai. Pastikan anda berjalan di atas permukaan yang keras bukan di atas karpet.

c) Cuba sekali dengan stoking agar kasut yang anda beli tidak ketat.

d) Jangan terburu-buru. Pilihlah dengan tenang dan sesuai dengan penampilan anda.

e) Selalu terjadi anda berkenan dengan reka bentuk tetapi saiz ketat. Jangan ambil dan fikir kaki akan biasa dengan saiz dipilih. Ini kerana akan timbul masalah lain seperti sakit dan melecet.

Semoga bermanfaat kepada orang lelaki yang sedang mencari-cari kasut dan tidak mengetahui cara-caranya.. 

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close