Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Pencapaian Terbaik Dalam Berblog PV Sehari Cecah 38,000

Pencapaian Terbaik Dalam Berblog PV Sehari Cecah 38,000 | Setiap orang mengukur pencapaian terbaik peribadi berdasarkan sesuatu kriteria atau tanda aras. Contohnya dalam bidang kerjaya seseorang mungkin menjadikan jawatan CEO sebagai pencapaian terbaik peribadinya. Kalau dalam profesion perguruan, mungkin anda mensasarkan menjadi seorang pengetua sekolah, dan begitulah seterusnya.

Berbalik kepada dunia blogger, pageviews (PV) antara sasaran yang dijadikan ukuran kejayaan sesebuah blog. Semakin tinggi pageviews bermakna semakin ramai orang yang membaca berita atau cerita yang ditulisnya.

Pencapaian Terbaik Dalam Berblog PV Sehari Cecah 38,000


Pencapaian Terbaik Dalam Berblog PV Sehari Cecah 38,000


Siapa tak suka kan? Mestilah gembira sebab minat menulis secara sambilan telah menjadikan motivasi kepada diri sendiri untuk istiqamah dalam bidang ini. Lebih-lebih lagi apabila pageviews aynorablogs dalam sebulan mencecah lebih 38,000. 

Secara puratanya dalam ssatu-satu masa ada lebih kurang 70 hingga 105 orang yang online di blog. Dengan angka ini berkemungkinan anda boleh menerima trafik atau pageviews seperti saya.

Namun begitu pageviews yang banyak belum menjamin blog yang berkualiti. Ia boleh dijadikan pemangkin semangat tetapi mesti lah beretika ketika menghasilkan sesuatu perkongsian samada dalam bentuk tulisan, gambar, video dan sebagainya.

Jangan memfitnah ketika menulis. Ia amat merbahaya dan boleh meninggalkan kesan buruk yang tidak mendatangkan faedah kepada kita semua terutamanya umat Islam.

Suka saya ingat-ingatkan...

“Semua penulis akan mati. Hanya karyanya lah yang akan abadi. Maka tulislah sesuatu yang membahagiakan dirimu di akhirat nanti.” (Ali bin Abi Thalib)

Sebarkan bahagia, semoga berjaya!

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

  1. you're my idol..mmg kena sabar ut korg th pasal kewujudan blog kita..

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close