Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Pelaburan Akhirat Wakaf Bahtera Penyelamat Bookcafe 2016 Untuk 45 Organisasi

Pelaburan Akhirat Wakaf Bahtera Penyelamat Bookcafe 2016 Untuk 45 Organisasi. Jom ramai-ramai sertai kempen wakaf Bahtera Penyelamat, iaitu buku yang disyarahkan oleh Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al Bakri. Buku BAHTERA PENYELAMAT ini digunakan untuk pengajian pondok, madrasah, surau & institusi pendidikan.
Wakaf Bahtera Penyelamat Bookcafe 2016
RM25-00 - SENASKHAH
Format: Paperback
Saiz: 6" x 9”
ISBN-13: 978-967-411-762-7
Tarikh Terbit: 16 Jan 2016
Jumlah Muka Surat: 256
Berat (Kg): 0.38

Bookcafe menerima permohonan daripada 45 organisasi yang memerlukan buku BAHTERA PENYELAMAT untuk pengajian mereka. Sebanyak 1,968 naskhah "Bahtera Penyelamat" diperlukan untuk tujuan ini.

Anda boleh klik pada pautan berikut untuk melihat senarai organisasi yang bakal menerima sumbangan wakaf buku Bahtera Penyelamat daripada anda.



Info Buku BAHTERA PENYELAMAT


Buku ini mempersembahkan huraian sebuah kitab ringkas berkenaan dasar-dasar asas ilmu fiqh berdasarkan panduan Mazhab Syafi'i.

Seiring dengan kesedaran agama sosial semasa, buku ini begitu solid (padat) dan mudah, serta secara langsung membincangkan kesimpulan hukum fiqh tanpa menyertakan dalil dan dasar penetapan hukum dengan begitu panjang lebar dan memberatkan.

Disebabkan itu, ia begitu sesuai untuk rujukan pantas dan segera para pelajar dan orang-orang yang baru ingin mengenali Islam.

Buku ringkas ini mencakupi panduan lengkap dan kukuh, dimulai dengan bab dasar-dasar akidah, taharah (bersuci), diikuti pula pelbagai penerangan berkaitan solat, pengurusan jenazah, dan zakat.

Jika anda berminat untuk menyumbang kepada kempen wakaf buku Bahtera Penyelamat ini, anda boleh rujuk harga tawaran untuk jumlah wakaf tertentu. Contohnya jika anda mahu menyumbang 10 buah buku, harga tawaran untuk senaskhah buku adalah RM20.00. Lebih banyak anda beli, lebih murah harga yang ditawarkan.

Oh ya. Segala kos penghantaran & pengurusan akan ditanggung oleh Bookcafe. Kan dah jimat tu...

Yang menariknya dalam buku ini, ada diajarkan sekali cara-cara pengurusan jenazah. Iaitu yang terdapat dalam Bahagian 4: Pengurusan Jenazah:
  • Fasal 53: Kewajipan ke atas Si Mati
  • Fasal 54: Proses Memandikan Mayat
  • Fasal 55: Mengkafankan Mayat
  • Fasal 56: Rukun Solat Jenazah
  • Fasal 57: Mengebumikan Si Mati
  • Fasal 58: Hukum Mengeluarkan Si Mati daripada Kubur
  • Fasal 59: Hukum Isti’anat 
Anda boleh mewakafkan minimum 1 naskhah sahaja dan tiada had jumlah maksimum wakaf.

Bookcafe akan kumpulkan jumlah wakaf yang diterima dan akan dihantar kepada penerima mengikut kuantiti yang diperlukan.

Semoga sumbangan kita yang sedikit ini mampu menjadi penerang kegelapan di hari akhirat nanti. Ikhlaskan memberi untuk hidup lebih bahagia. 

#sebarkan bahagia - kempen wakaf bookcafe

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close