Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

PV Blog Bulan Jun 2016 Cecah 2 Juta

Apakah pencapaian blog anda untuk bulan Jun yang lepas? Adakah ianya memberangsangkan? Atau hanya sekadar biasa sahaja? Bagi saya pula, bulan Jun adalah antara bulan pencapaian terbaik blog sepanjang tahun. Pada bulan Jun, PV blog mendadak naik cecah 2 juta. Siapa tak suka, kan?

Untuk mencapai angka seperti itu bukanlah mudah lebih-lebih lagi blogger yang low profile macam saya. Saya kurang bersosial di FB, dan entri saya hanya Ping terus ke FB secara automatik. Selain itu artikel saya juga automatik Ping ke Google + yang menjadikan medan yang lebih luas untuk menangkap pembaca singgah di blog kecil ini.

Itu saja...selebihnya memang bergantung kepada enjin carian Google yang membawa pembaca ke sini..

PV Blog Bulan Jun 2016 Cecah 2 Juta


PV blog bulan Jun cecah 2 juta. Apakah sebabnya?

Ada banyak sebab penyumbang pageviews (PV) blog yang bagus dan memberangsangkan tersebut:

1) Bulan ramadan memang mempengaruhi orang kunjungi blog untuk tengok resepi masak memasak juadah berbuka dan sebagainya
2) Niche blog informatif memang selalu dicari oleh pengunjung
3) Template blog mesra SEO turut menyumbang pada mesin pencari Google

PV Blog Bulan Jun 2016 Cecah 2 Juta
Sebenarnya bukan saya saja boleh dapat PV hingga cecah 2 juta tetapi anda blogger di luar sana boleh juga memperolehi pencapaian sebaik itu dengan usaha yang berterusan dan tak berhenti separuh jalan. Buat dan menguruskan blog secara bersendirian memang agak sukar dan sesekali kalut dan kelaut juga...tetapi kenalah ISTIQAMAH!!

Buat apa saja pekerjaan, samada secara separuh masa atau sepenuh masa mesti disertai dengan niat yang betul, hala tuju yang jelas dan membawa apa yang kita lakukan itu ke arah yang lebih baik.

Selamat berblog!!

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close