Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Fesyen Muslimah Lebih Trendy Masakini

Fesyen Muslimah Lebih Trendy Masakini. Sudah menjadi trending zaman ini wanita muda bergaya sakan tetapi masih menutup aurat. Ini disebabkan terdapat pelbagai pilihan atau alternatif untuk mereka tampil bergaya biarpun berada di serata dunia. Wanita muslimah yang bijak akan kekal berpegang teguh pada agama dan ajaran Allah walau dimana bumi dipijak. Ya tak? Setuju?

Jika anda mahu mempromosikan produk muslimah anda dalam blog ini, boleh hubungi meja iklan kami untuk harga yang berpatutan. ;) Tak tahu alamat email kami? Boleh cari di About Me ya!

Fesyen Muslimah Lebih Trendy Masakini


Susah ke nak cari idea nak pakai apa hari ini? Jika anda mementingkan aurat anda terjaga, alhamdulillah. Jom kita lihat contoh-contoh pakaian muslimah yang boleh anda gayakan.

Baju


Baju yang sesuai tentulah yang agak longgar, tidak jarang dan labuh.

Fesyen Muslimah Lebih Trendy Masakini
Fesyen Muslimah Lebih Trendy Masakini

Kasut


Boleh gunakan kasut yang bertutup atau kasut boot jika anda tidak memakai stokin. Contohnya seperti dibawah:

Kasut yang bolehdigayakan dengan jubah 

Tudung


Tudung labuh pun banyak dipasaran. Kalau pakai shawl, belilah shawl yang lebar dan tidak terlalu jarang. Jika tudung agak jarang, apa kata pakai inner instant yang teramat banyak di pasaran.


Tudug labuh pun nampak trendy!

Stokin


Jika semua sudah lengkap, cantik dan menutup aurat, kadang kita terlupa untuk menutup bahagian kaki dengan stokin. So, tambahkan aksesori pakaian muslimah anda dengan memakai stokin yang selesa.

Selamat bergaya tetapi tetap ada dalam auratnya. Wanita adalah kaum yang mulia. Angkatlah diri anda semulia Aisyah ataupun Khadijah. Melalui tulisan ini saya ingin mengingatkan diri sendiri juga, agar kita sama-sama menjadi muslimah yang masih tetap menutup aurat walaupun berfesyen.

Wallahua'lam.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close