Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Kata Motivasi Untuk Wanita Yang Dikecewakan

Kata Motivasi Untuk Wanita Yang Dikecewakan. Tahun 2016 semakin menuju penamat. Teruskan maju ke hadapan, usah ditoleh semalam yang kecundang. Jangan ditangisi kelmarin yang sedih. Hidup seorang wanita banyak kekuatannya.

Koleksi kata motivasi untuk wanita, dari INSPIRASI WANITA. Koleksi kata-kata motivasi ini saya kompilasikan daripada berbagai sumber seperti tumblr, pinterest, facebook, google plus, majalah dan banyak lagi. Semoga lontaran kata motivasi di bawah ini mampu membangkitkan semangat positif dalam diri kalian, pembaca blog tersayang dan kaum wanita khasnya.

Kata Motivasi Untuk Wanita Yang DikecewakanKata Motivasi Untuk Wanita Yang Dikecewakan


Duhai wanita, jangan berlarutan rasa kecewamu, usah biarkan kamu tewas dalam perjuangan hidup. Hiduplah dengan rasa penyesalan yang sekadarnya dan teruskan melangkah. Kamu harus kuat menerima dugaan. Kerana hidup bukan untuk sehari saja untuk ditangisi tetapi hiduplah seolah-olah kamu wanita terbahagia di muka bumi ini.

1. Wahai wanita, berjuanglah membunuh lara, tanpa harus mematikan jiwa - tumblr

2. Bila Allah aturkan pertemuan, mesti ada sebab yang tersimpan. Bila Allah aturkan perpisahan, mesti ada sebab yang Allah tetapkan. Bersabarlah.

3. Meskipun akhirnya kita belum tentu bahagia, tetapi setidaknya kita pernah tertawa bersama. Itulah sebuah harapan yang tertangguh.

4. Jangan terus tenggelam dalam kesedihan, apabila Allah mengambil semula apa yang dipinjamkanNya. Bersyukurlah kerana kita pernah memiliki. Dan bersabarlah apabila kita terpaksa melepaskan. Pasti Allah akan menggantikannya dengan sesuatu yang lebih baik. Jika bukan di dunia, insyaa Allah, di akhirat sana.

5. Percayalah, satu hari nanti kamu pasti akan bertemu dengan seseorang yang tidak kisah tentang masa lalumu. Kerana, dia hanya ingin bersamamu di masa hadapan.

6. Kadang-kadang kamu kena biarkan hubungan itu runtuh, tangisan mu mengalir deras, dan kemudian mulakan semula kehidupanmu.

7. Akhirnya, berpesan dalam diri. Cinta sejati tak pernah mati, ia semakin kuat mengikut masa. Jika seseorang itu jodohmu, pasti dia akan kembali.

Seorang wanita yang dikecewakan bukanlah dia kalah dalam perjuangan menggapai bahagia. Dia bukan tewas dalam dunia kasih sayang yang dicari, sebaliknya wanita mengalah demi merawat hati sendiri. Bahagia boleh dicari lagi dengan kasih sayang yang hakiki, kasih dan rahmat Allah tidak pernah meninggalkan wanita yang dikecewakan.


Kata Motivasi Untuk Wanita Yang Dikecewakan

La Tahzan, Allah bersama kita...

Lazada Malaysia

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close