Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Permohonan Kemasukan Tingkatan 4 2017 Ke Maktab Tentera DiRaja

Permohonan Kemasukan ke Maktab Tentera DiRaja 2017. Bagi pelajar lepasan PT3 yang baru mendapat keputusan peperiksaan, anda boleh memilih mana-mana institusi pendidikan yang sesuai dengan minat dan keputusan yang diperolehi. Anda mungkin boleh mohon masuk MRSM, SBP, sekolah teknik dan sebagainya.

Bagi anda yang mendapat keputusan kurang cemerlang, janganlah berputus asa. Anda telah berusaha sedaya mungkin, tetapi nasib dan rezeki belum menyebelahi anda. Teruskan berusaha hingga anda mampu mencapai kejayaan pada masa hadapan. Gagal PT3 bukanlah akhir segala matlamat hidup. Ada kejayaan lebih besar menanti anda.

Info Maktab Tentera Diraja:

Maktab Tentera Diraja (Royal Military College) adalah sekolah yang ditubuhkan untuk melatih anak muda Malaysia untuk berkhidmat dengan ATM selepas mereka habis belajar. 

Permohonan Kemasukan Tingkatan 4 2017 Ke Maktab Tentera DiRaja


Alamat: Maktab Tentera Diraja, Kem Sg Besi, Bandar Sri Kembangan, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 3-9058 7212
Jumlah pelajar: 500

Permohonan Kemasukan ke Maktab Tentera DiRaja 2017


Satu lagi institusi yang boleh dipilih untuk melanjutkan pelajran ke tingkatan 4 tahun 2017 adalah Maktab Tentera Diraja (RMC). Ada syarat tertentu untuk melayakkan anda dipilih ke kolej berkenaan.

Syarat-syarat kemasukan:

 PT3 2016 = 7A termasuk BM, BI, MATH & SAINS.

Borang boleh diisi di: www.rmc.edu.my

Tarikh tutup permohonan: Sebelum 30 November 2016 Kemasukan Tingkatan 4 tahun 2017

Jika anda suka dan mahu rakan anda membaca tawaran kemasukan ke Maktab Tentera Diraja 2017 di atas, sila kongsikan kepada mereka.

Untuk maklumat lanjut:

Berita Permohonan Kemasukan ke Maktab Tentera DiRaja (MTD) 2017 bagi pelajar lepasan PT3 yang dibuat melalui sebaran aplikasi Whatsapp dan laman media sosial adalah palsu.

Bahagian Promosi dan Pengambilan, Maktab Tentera DiRaja ketika dihubungi Malaysiannews menafikan sebaran iklan tersebut yang mengumumkan tarikh tutup permohonan pengambilan pelajar ke MTD Sebelum 30 Disember 2016 bagi kemasukan Tingkatan 4 tahun 2017.

Menurut MTD, pengumuman pengambilan sebenar adalah pada 3 bulan yang lalu dan ditutup pada tarikh 30 November 2016.
Sebarang pertanyaan mengenai pengambilan pelajar, boleh hubungi operator di talian 03-8946 5555 dan mohon sambung ke Bahagan Promosi dan Pengambilan MTD pada waktu pejabat sahaja dari jam 8 pagi hingga jam 5 petang, Isnin hingga Jumaat.

MTD meminta orang ramai supaya tidak menyebarkan lagi berita tersebut kerana ia boleh mnimbulkan kekeliruan kepada masyarakat terutama golongan pelajar dan sebarang pertanyaan atau maklumat boleh terus berhubung dengan Bahagian tersebut. - Ralat

Selamat berjaya kepada calon yang memohon.

Lazada Malaysia

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close