Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Awal Tahun 2017 Trafik Blog Lebih 40K Sehari

Awal Tahun 2017 Trafik Blog Lebih 40K Sehari. Kalau berniaga angka dan volume jualan jadi ukuran. Kalau berblog, trafik dan PV pula yang dijadikan perkiraan. Begitulah dunia sosial masakini, hampir kebanyakan orang ada blog. Cuma kena pandai menggayakan dan mencari peluang. Dan, tak semua yang bernasib baik. Orang kata, depends on your luck dan rezeki.

Admin berharap dan berdoa agar tahun baru ini lebih banyak rezeki yang dilimpahkan (rezeki yang berkat), ilmu yang bermanfaat dan amalan yang diterima. Aamiin.. (doakan sama-sama jom..)

Awal Tahun 2017 Trafik Blog Lebih 40K Sehari

                                                                     
Bagi blog aynorablogs, kami merancang untuk mencapai 100k pageview sehari. Jika diizinkan Allah. Kini, usaha giat dijalankan untuk mencapai tahap tersebut. Sokonglah kami dengan apa yang kami ada, bukan wang ringgit yang ditawarkan tetapi sekadar berbagi manfaat dan ilmu kebaikan agar hidup bertambah baik setiap hari. Yeah!! 

Meh
admin belanja print screen dari blogger.com, yang menunjukkan PV lebih 40,000 dalam sehari.

Awal Tahun 2017 Trafik Blog Lebih 40K Sehari

Awal Tahun 2017 Trafik Blog Lebih 40K Sehari

Apakah kesannya bila dapat trafik tinggi?


Mesti ada kesannya, terutama kepada blogger yang pasang iklan @ banner iklan yang guna pendekatan CPC, unik visitors dalam menentukan earning. Contohnya iklan Adsense, Nuffnang, dan banyak lagi. Semakin tinggi pageview bermakna earning meningkat. Dalam 1000 pengunjung yang singgah, kebarangkalian yang akan klik iklan kita mesti ada. Itulah yang jadikan earning bertambah.

Tapi kena ingat, kita tak boleh bergantung 100% kepada pengunjung dan trafik kerana jika pengunjung kurang berkualiti, tidak klik iklan, dan tidak membaca setiap pagepost, pun tak bagus untuk blog. Kesannya kepada bounce rate dan authority blog pulak..

Itulah serba sedikit info yang dapat dikongsikan, nanti jika ada info baru admin akan update lagi ya..
 

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close