Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Minum Air Rebusan Lemon Sebelum Sarapan Amat Berkesan Mengurangkan Kolesterol Dan Penyakit 3 Serangkai

Minum Air Rebusan Lemon Sebelum Sarapan Amat Berkesan Mengurangkan Kolesterol, darah tinggi, kencing manis dan penyakit jantung. Ia memang ternyata terbukti berkesan dan penawar pelbagai penyakit. Admin sendiri dah mengamalkan minum air lemon suam setiap hari dari bangun tidur sampailah minuman rutin di pejabat. Maksudnya, admin akan campurkan hirisan lemon dalam setiap minuman air suam tersebut.

Sebagai info, lemon mengandungi flavonoid polyphenolic yang membantu mengurangkan tahap kolesterol buruk (LDL). Di samping itu, ia juga mengandungi vitamin C dan B yang membersihkan saluran darah, dan akibat yang melindungi keadaan dan penyakit-penyakit yang berkaitan (penyakit tiga serangkai) dengan tekanan darah tinggi, penyakit kencing manis dan penyakit jantung...

Sumber: Google

Minum Air Lemon Sebelum Sarapan Amat Berkesan Mengurangkan Kolesterol


Inilah resepi yang kita mesti sediakan dan boleh dicuba untuk kesan kesihatan yang bertambah baik.

Resepi Air Lemon Untuk Rawatan Kencing Manis, Darah Tinggi Dan penyakit jantung

Bahan-bahan:

- 500ml air
- 6 lemons
- Madu (pilihan)

Petua mengamalkannya:

Pertama sekali, basuh lemon tersebut dengan bersih, kemudian dipotong dua. Selepas itu, letakkan lemon tersebut di dalam periuk yang penuh dengan air anggaran 500ml dan direbus selama 3 minit.

Apabila ia mendidih dan biarkan sehingga sejuk selama 10 hingga 15 minit, kemudian buang lemon tersebut. Isi cawan dengan air ini dan simpan bahagian selebihnya untuk kegunaan akan datang. Jika nak rasa manis, boleh campurkan sedikit madu.

Minum pagi dengan perut kosong dan nikmati faedah-faedah yang disebutkan di atas. Anda tak akan menyesal mengambil lemon ketika perut kosong kerana secara tak langsung badan lebih langsing apabila meminum air lemon suam daripada pagi hingga ke malam.

Selamat mencuba. Kongsikan jika beeguna untuk kesihatan anda dan keluarga.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close