Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Amalkan Bacaan Ini Jika Anda Rasa Keseorangan, Rindu Dan Mengharap Sesuatu

Adakah anda rasa keseorangan? Mengharap sesuatu yang tak kunjung tiba? Atau rindukan seseorang? Memang itu semua perasaan yang sering melanda jika anda jauh dari orang tersayang.

Amalkan Bacaan Ini Jika Anda Rasa Keseorangan, Rindu Dan Mengharap Sesuatu

3 Bacaan Pendek Khas Untuk Keadaan Tertentu. Jangan main-main dengan kuasa doa. Doa adalah senjata paling ampuh bagi orang mukmin. Setiap perbuatan kita, harapan dan impian semuanya ada dalam pengetahuan Allah SWT.

Adakah anda rasa keseorangan? Mengharap sesuatu yang tak kunjung tiba? Atau rindukan seseorang? Memang itu semua perasaan yang sering melanda jika anda jauh dari orang tersayang. Berjauhan sering membuatkan anda berharap, rasa sunyi dan rasa rindu. Jika ketiga-tiga itu sedang anda hadapi saat ini, mari baca amalan di bawah supaya anda lebih tenang dan bersemangat untuk meneruskan kehidupan.

Amalkan Bacaan Ini Jika Anda Rasa Keseorangan, Rindu Dan Mengharap Sesuatu


Saya kongsikan sedikit ucapan yang amat bagus buat mengubati perasaan kesepian, pengharapan dan kerinduan pada sesuatu. Semoga ia memberikan manfaat kepada kita semua.

1. Ucapan yang harus diucapkan jika rasa keseorangan

Ucapkanlah, "Innallahha maana" ertinya Sesungguhnya Allah bersama kita.

2. Anda mengharapkan sesuatu?

Ucapkanlah, "Fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah" ertinya Kemudian apabila kamu telah membulatkan tekad, maka bertawakkallah kepada Allah.

3. Anda rindukan seseorang?

Ucapkanlah, "Ma fi qalbi ghairullah" ertinya tiada dalam hatiku selain Allah.

Atau sebaliknya jika rindukan seseorang kerana Allah, amalkan doa Nabi Yusuf berikut seperti diajarkan oleh ustaz Don Daniyal:

"Ya ALLAH, sampaikan salam rinduku kepada, (nama penuh orang yang kita rindu) sehingga menjadi kerinduannya... Aminnn.. "

Contohnya rindu kepada ibu bapa, kepada anak-anak atau kepada pasangan.

#syukurselalu
#fi hifzillah

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close