Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Rahsia Terbaik Turunkan Berat Badan

Cerita Rasa - Rahsia Terbaik Turunkan Berat Badan. Siapa kata orang berbadan besar tak boleh jadi slim. Siapa cakap orang badan besar tak guna, tiada nilai dan tak boleh diharap! Saya memang pantang bila orang memandang serong kepada orang bertubuh besar dan gemuk.

Orang berbadan besar pun manusia jugak. Saya ada terbaca bagaimana seorang wanita yang berbadan besar berazam untuk menurunkan saiz tubuhnya demi kerana dihina oleh bekas teman lelaki sendiri.

Lagipun, orang berbadan besar agak sukar untuk melakukan rutin harian terutamanya solat. Atas niat untuk memudahkan melakukan ibadat harian, gadis tersebut nekad menuurnkan berat badannya.


Rahsia Terbaik Turunkan Berat Badan


Sejak itu dia mula makan makanan yang direbus atau dibakar dan sebolehnya dia akan mengelakkan makanan yang berminyak dan berlemak tinggi. Nur Leeza turut kongsikan pelan pemakanannnya seperti di bawah ini.Sarapan: segelas susu rendah lemak bersama oat

Makan tengah hari: Segenggam nasi beras perang, salad dan dada ayam sama ada dibakar.

Makan petang: Dua biji buah epal hijau.

Setiap hari juga Nur Leeza akan membuat senaman cardio selama 30 minit dan dia wajib meminum empat liter air kosong.


Campuran oat, susu rendah lemak dan pisang
pun baik untuk turunkan berat badan

Semoga semangat yang ditunjukkan oleh Nur Leeza, sebab nya mahu kurus dan cara pemakanan yang dikongsikan untuk kita jadi sepertinya, boleh jadikan kita lebih bersemangat menambah nilai dalam kehidupan sendiri.

Orang lain boleh buat, mengapa kita tak boleh? Yang penting ada keazaman yang tinggi dan tak mudah mengalah.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close