Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Slot Samarinda TV3 Sinopsis Menanti Februari

Slot Samarinda TV3 Sinopsis Menanti Februari. Misteri Wan Peah dah pun tamat siarannya. Kini slot Samarinda itu digantikan dengan drama baru bertajuk MENANTI FEBRUARI. 

Menanti Februari adalah sebuah drama terbitan Sha's Media Sdn Bhd dan diarahkan oleh Ayie Mustafa. Drama menarik ini menampilkan gandingan heroin berkulit putih Nur Fathia Latiff, Zul Ariffin dan Afiq Muiz sebagai pelakon utama. Drama bersiri Menanti Februari dijadual bersiaran dalam awal April ini.

Info Drama Menanti Februari 


JUDUL : MENANTI FEBRUARI
EPISOD : 16 episod
TARIKH / MASA : April 2017
SIARAN : Slot Samarinda TV3
PENGARAH : Ayie Mustafa
TERBITAN : Sha's Media Sdn.Bhd

PELAKON : Nur Fathia Latiff, Zul Ariffin, Afiq Muiz, Wan Nor Azlin, Riz Amin

Watak dilakonkan adalah seperti berikut, Fathia Latiff sebagai Fiza, Zul Ariffin sebagai Arie dan Afiq Muiz sebagai Edy.

Sinopsis Drama Menanti Februari Slot Samarinda TV3


Samarinda TV3 Sinopsis Menanti Februari


Mengisahkan Arie yang berkahwin dengan Fiza atas dasar cinta sehingga menyebabkan Edi, rakan baik kedua mereka memendam rasa. Namun, kebahagian yang diharapkan oleh Fiza tidak kesampaian apabila Arie terlalu taksub dengan kerjanya sehinggakan mengabaikan perasaan Fiza. Bagaikan satu kebetulan, segala kejadian manis dan peristiwa pahit antara Arie dan Fiza berlaku dalam bulan yang sama, iaitu di bulan Februari. 

Namun, takdir penentu segalanya apabila Arie hilang dalam kemalangan di lautan sehingga hilang selama 6 bulan lamanya. Dalam masa 6 bulan itu, Fiza dan Edi semakin rapat dan akhirnya kedua mereka pula bersatu sebagai pasangan suami isteri. Takdir menentukan, apabila Arie ditemui selamat namun terpaksa menghadapi Fiza dan Edi, yang telah disatukan sebagai pasangan suami isteri. Arie tetap mahukan Fiza kembali kepadanya kerana ingin menebus kembali kesalahannya sebelum ini. #sumber 


Sinopsis drama Menanti Februari yang telah dikemaskini. Menanti Februari adalah kisah pilihan seorang wanita untuk memilih antara suami dan bekas suaminya. Saya ambil beberapa petikan dialog dari dalam drama ini, 

"Biar tahun berganti, Februari juga yang ku nanti"

"Kesetiaan wanita diuji saat lelaki tidak punya apa-apa,  Kesetiaan lelaki diuji saat dia memiliki segalanya."

Siapa pilihan Fiza? Edy atau Arie?

Lagu tema drama Menanti Februari dinyanyikan Kumpulan Forteen berjudul Apa Ini Cinta. Lagu ciptaan kompser Edry Abdul Halim ini mengisahkan kekeliruan perasaan yang baharu ingin bercinta.

Lagu ini bakal menjadi lagu tema Menanti Februari yang bakal ditayangkan pada awal bulan April ini di Slot Samarinda TV3 pada pukul 10 malam, Isnin - Rabu.

Semoga drama Menanti Februari memberikan ruang pengajaran kepada kita yang menonton drama ini. Ambillah yang baik daripadanya.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close