Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Dzawin MLM 2017 Biodata Dan Latar Belakangnya

Dzawin MLM 2017 Biodata Dan Latar Belakangnya. Dzawin satu nama baru dalam dunia lawak Malaysia kerana empunya nama itu pun tak pernah hadir dalam mana-mana acara sebelum ini. Dzawin adalah peserta MLM dari Indonesia dan sedang mencuba nasib di Malaysia.

Orangnya kecil sahaja tetapi membawa lawak berjiwa besar! Itu yang boleh saya katakan. Lawak yang dibawa penuh jenaka dan sindiran dan amat dekat dengan kehidupan harian kita. Contoh-contoh yang dibawakan dalam setiap lawaknya sangat natural dan boleh ngam dengan rakyat negara ini.

Biodata dan Latar Belakang Dzawin MLM 2017


Dzawin MLM 2017 Biodata Dan Latar Belakangnya

Nama lahir: Dzawin Nur Ikram
Nama lain: Dzawinur
Tarikh Lahir: 22 Ogos 1991 (umur 26 - 2017)
Asal: Bogor, Indonesia
Pekerjaan: Pelawak tunggal
Komedian
Tahun aktif: 2014 - sekarang
Agama: Islam

Dzawin adalah seorang lulusan pesantren atau sekolah pondok. Ia selalu membawakan lawak sekolah pondok dalam stand up comedy. Dzawin merupakan mahasiswa Universiti Islam Negeri Jakarta, Ciputat. Juara 3 SUCI 4 yang lahir di Bogor ini mengikuti audition di Bandung dan melepasi top 20 hingga menjadi top 3. Tiga besar SUCI 4 digelar Trio Kasuari atau Rule Of Three (David, Abdur, dan Dzawin). #sumber

Kalau anda mengikuti MLM 2017, anda pasti dah biasa dengan dialog pembukaan Dzawin seperti, "Assalamualaikum! Ini gimana kabarnya semua Alhamdulillah sehat ya?! Sehat ya?!" Dan sering ia diucapkan dengan cepat. Itulah dia trademark atau gaya spontan dan santai oleh Dzawin.

Latar belakang dirinya yang merupakan anak sekolah pondok menjadikan dia selesa membawakan kisah kisah yang dilalui di situ. 

Dalam MLM 2017 Dzawin satu-satunya peserta solo yang masih bertahan setakat artikel ini ditulis.

Semoga Dzawin terus suksess.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close