Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Salam Ramadhan 1438H Daripada Aynorablogs

Salam Ramadhan 1438H Daripada Aynorablogs. Selamat berpuasa kepada umat islam di seluruh dunia dan kepada pembaca blog ini khasnya. Semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dan puasa kita jadi puasa yang terbaik!

Oleh itu, dalam kesempatan ini saya mengambil kesempatan untuk memohon kemaafan andai sepanjang saya mengendalikan blog ini ~ AYNORABLOGS~ ada idea, penulisan, atau kata-kata nukilan yang menyinggung perasaan anda. Saya hanya manusia biasa macam anda juga.. tiada manusia yang sempurna.

Salam Ramadhan 1438H Daripada Aynorablogs


Salam Ramadhan 1438H Daripada Aynorablogs


Dalam tahun 2017 bersamaan 1438H, umat islam di Malaysia akan menyambut awal ramadhan pada hari sabtu, 27 Mei 2017. Tinggal sehari je lagi.. apakah persiapan rohani dan jasmani kita? Adakah kita masih lagi dengan fikiran yang lama iaitu puasa adalah bulan untuk merasai hidangan yang lazat-lazat lantaran tidak makan seharian?

Atau adakah puasa menyebabkan fokus kerja dan output kita merosot?

Jawapannya... ada dalam diri sendiri. Bagi pendapat saya, puasa biarlah menjadikan kita lebih bersederhana dan menambahkan amal kebaikan dalam setiap perbuatan kita.

Berpuasa juga tidak menghalang kita daripada melakukan kerja dengan bersungguh-sungguh.

Lagi satu, dalam bulan puasa je saya suka makan buah kurma. Tak tahu kenapa? Orang kata lebih seronok.. anda pula bagaimana? Dalam bulan puasa saya akan dapat buah kurma yang banyak daripada pelanggan tempat saya bekerja. Alhamdulillah...

 

Akhir kata, puasa adalah salah satu rukun islam. Iaitu jika anda mengaku islam, diwajibkan ke atasmu berpuasa.. jika tiada keuzuran. 

Puasalah... kerana Allah.

Wallahua'lam.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close